- Jeg ser det var uheldig valg av eksempler

Stormberg-sjefen svarer på kritikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er blåser rundt Stormberg-sjef Steinar J. Olsen etter videobloggen hans som tar opp utfordringer knyttet til syekfravær på arbeidsplassen.

- Jeg mener personlig at å være hjemme fra arbeid når man er voksen fordi man har influensa, feber, vondt i hodet eller har en lungebetennelse eller bihulebetennelse, er betenkelig. Det betyr ikke at det ikke er riktig; det må man bestemme selv ut fra hvor syk en føler seg. Men det å føle seg pjusk, ikke i god fysisk form, eller ha en dag der man føler seg nedstemt og litt depressiv, det er ikke sikkert det er lurt eller riktig å være hjemme da. Mange føler det er god medisin å gå på jobb, sier Olsen i video-selfien.

- Gode poeng Styreleder Marit Hermansen i Norsk forening for allmennmedisin sier til Dagbladet at Stormberg-toppen har noen gode poeng, men at han er litt uheldig med eksemplene sine.

- Han nevner lungebetennelse og bihulebetennelse i samme åndedrag. Det er to ganske forskjellige ting, og generelt er det mye enklere å jobbe selv om en har bihulebetennelse. Han nevner også influensa. Han tenker nok, som mange andre, egentlig på forkjølelse. Selv de tøffeste kan bli ordentlig slått ut hvis de får influensa. Det er noe helt annet enn en forkjølelse. Folk flest har bare influensa en gang hvert tiende år, sier Hermansen, som sier hun skjønner at influensa- og lungebetennelse-eksemplene ikke er Olsens hovedpoenger.

- Uheldig Steinar J. Olsen skriver i en pressemelding at han har forståelse for at noen mener han var litt spisset i budskapet.

- Jeg ser at det var et uheldig valg av eksempler. Men det må ikke overskygge for det jeg opplever at de aller fleste er enige om, nemlig at vi trenger en fordomsfri debatt omkring årsaker til at vi i Norge har et for høyt sykefravær, skriver han.

Han sier han med videoen ønsker å skape debatt og få tilbakemeldinger på tiltak som kan øke trivselen og tilstedeværelsen.

- Det er et ansvar jeg som arbeidsgiver er pålagt, og det er mitt ansvar som leder å ta dette på alvor.

- I stedet for å diskutere hvilke sykdommer vi bør holde oss hjemme med, bør debatten handle om hvilke holdninger vi i felleskap skal ha til både fravær og nærvær. Jeg sitter ikke på svarene og jeg skal være ydmyk i fortsettelsen av denne debatten, men vi må jobbe sammen for å fortsatt ha verdens beste sykelønnsordning. Det vil alle nyte godt av, skriver Olsen.