- Jeg ser etter en sponsor til min bror

Dagbladet tilbudt å hjelpe 10-åring i beryktet pedofil-område.

BØD FRAM BROREN: Den 14-årige gutten (t.h.) tilbød Dagbladet å «sponse» sin yngre bror på gata i Siem Reap. Dette er en vanlig måte for vestlige pedofile å knytte til seg fattige barn på. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
BØD FRAM BROREN: Den 14-årige gutten (t.h.) tilbød Dagbladet å «sponse» sin yngre bror på gata i Siem Reap. Dette er en vanlig måte for vestlige pedofile å knytte til seg fattige barn på. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIEM REAP (Dagbladet): I Siem Reap, som er et yndet sted for pedofile, blir Dagbladet kontaktet av to unge gutter som vil selge postkort. Den eldste 14 år, den yngste 10.

- Jeg ser etter en sponsor til min bror, sier 14-åringen. Han snakker nesten perfekt engelsk og forteller at de bor ved Angkor Wat-tempelet, og at de hver dag går ni kilometer inn til Siem Reap for å skaffe penger.

- Kan hjelpe min bror - Jeg har en turist fra England som passer på meg allerede, så nå ser jeg etter noen som kan hjelpe min lillebror med å betale for skolegang, sier den eldste gutten, som skal møte sponsoren sin seinere på kvelden.

Dagbladet får av kilder opplyst at det er slik barna kommer i kontakt med mulige overgripere. Når de betaler for postkort, blir de attraktive for barna som søker mer kontakt. Deretter finner de ut hvor barna bor, og skaper et tillitsforhold før overgrep finner sted.

I samme område som barna oppsøker Dagbladet ble en japaner tatt på fersken. Dagbladet har sett bilder som japaneren selv tok da han gjennomførte et overgrep mot en ung gutt. Mannen sitter nå fengslet i Kambodsja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer