- Jeg ser etter en sponsor til min bror

Dagbladet tilbudt å hjelpe 10-åring i beryktet pedofil-område.

BØD FRAM BROREN: Den 14-årige gutten (t.h.) tilbød Dagbladet å «sponse» sin yngre bror på gata i Siem Reap. Dette er en vanlig måte for vestlige pedofile å knytte til seg fattige barn på. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
BØD FRAM BROREN: Den 14-årige gutten (t.h.) tilbød Dagbladet å «sponse» sin yngre bror på gata i Siem Reap. Dette er en vanlig måte for vestlige pedofile å knytte til seg fattige barn på. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SIEM REAP (Dagbladet): I Siem Reap, som er et yndet sted for pedofile, blir Dagbladet kontaktet av to unge gutter som vil selge postkort. Den eldste 14 år, den yngste 10.

- Jeg ser etter en sponsor til min bror, sier 14-åringen. Han snakker nesten perfekt engelsk og forteller at de bor ved Angkor Wat-tempelet, og at de hver dag går ni kilometer inn til Siem Reap for å skaffe penger.

- Kan hjelpe min bror - Jeg har en turist fra England som passer på meg allerede, så nå ser jeg etter noen som kan hjelpe min lillebror med å betale for skolegang, sier den eldste gutten, som skal møte sponsoren sin seinere på kvelden.

Dagbladet får av kilder opplyst at det er slik barna kommer i kontakt med mulige overgripere. Når de betaler for postkort, blir de attraktive for barna som søker mer kontakt. Deretter finner de ut hvor barna bor, og skaper et tillitsforhold før overgrep finner sted.

I samme område som barna oppsøker Dagbladet ble en japaner tatt på fersken. Dagbladet har sett bilder som japaneren selv tok da han gjennomførte et overgrep mot en ung gutt. Mannen sitter nå fengslet i Kambodsja.

I skyggene Seinere samme kveld: På en benk langs elvebredden i sentrum av Siem Reap sitter en mann i femtiåra. Den sparsomme belysningen gir rom for å kunne operere helt ubemerket i skyggene av trærne som står langs bredden. For å dokumentere overgripernes aktiviteter i området, har Dagbladet med skjult kamera.

Vi setter oss ned noen benker like ved og venter. Mannen reiser seg, går opp til ei bru, venter litt, før han går tilbake. Etter en halv time kommer han i kontakt med en ung gutt på sykkel. Etter en kort samtale beveger begge til en kafé som ligger vegg i vegg med gjestehuset der den overgrepsdømte nordmannen (64) bodde da han ble arrestert.

Inne på kafeen bestiller de mat. Flere ganger strekker mannen seg bort til gutten og stryker han på ryggen, i håret og på halsen. Etter femten minutter går de videre til gjestehuset Golden Banana og forsvinner i mørket innenfor.

Tre dager etter er Dagbladet tilbake ved elvebredden. Der sitter den samme mannen på den samme krakken. Ved siden av ham sitter en gutt. På avstand ser vi at han ofte stryker gutten langs nakken, på ryggen og i håret.

• Les også:

- Enkelte pedofile tror de er snille med barna

- Jeg kom til mannens hotellrom. Han kysset meg og ga meg et kondom

- Meld ifra om du ser turister som omgir seg med barn

Hit drar norske sexovergripere
SIEM REAP (Dagbladet): I Siem Reap, som er et yndet sted for pedofile, blir Dagbladet kontaktet av to unge gutter som vil selge postkort. Den eldste 14 år, den yngste 12. —Jeg ser etter en sponsor til min bror, sier 14-åringen. Han snakker nesten perfekt engelsk og forteller at de bor ved Angkor Wat-tempelet og at de hver dag går ni kilometer inn til Siem Reap for å skaffe penger. —Kan hjelpe min bror —Jeg har en turist fra England som passer på meg allerede, så nå ser jeg etter noen som kan hjelpe min bror med å betale for skolegang, sier den eldste gutten som skal møte sponsoren sin seinere på kvelden. Dagbladet får av kilder opplyst at det er slik barna kommer i kontakt med mulige overgripere. Når de betaler for postkort blir de attraktive for barna som søker mer kontakt. Deretter finner de ut hvor barna bor og skaper et tillitsforhold før overgrep finner sted. Skjult kamera I samme område ble en japaner tatt på fersken. Dagbladet har sett bilder som japaneren tok sjøl da han gjennomførte et overgrep mot en ung gutt. Mannen sitter nå fengslet i Kambodsja. Seinere samme kveld: På en benk langs elvebredden i sentrum av Siem Reap sitter en mann i femtiåra. Den sparsomme belysningen gir rom for å kunne operere helt ubemerket i skyggene av trærne som står langs bredden. For å dokumentere overgripernes aktiviteter i området, har Dagbladet med skjult kamera. Vi setter oss ned noen benker like ved og venter. Mannen reiser seg, går opp til ei bru, venter litt, før han går tilbake. Etter en halv time kommer han i kontakt med en ung gutt på sykkel. Etter en kort samtale beveger begge til en kafé som ligger vegg i vegg med gjestehuset der den overgrepsdømte nordmannen (64) bodde da han ble arrestert. Inne på kafeen bestiller de mat. Flere ganger strekker mannen seg bort til gutten og stryker han på ryggen, i håret og på halsen. Etter femten minutter går de videre til gjestehuset Golden Banana og forsvinner i mørket innenfor. Etterforskes Dagbladet viser filmen fra det skjulte kameraet til Bonthong Sun som leder anti-trafficking-politiet i Siem Reap. Politiet reagerer umiddelbart og spør om å få kopi av filmen. Deretter sprer de bildet av mannen til APLE som samarbeider med politiet ved å spane på mulige overgripere. I løpet av få timer er listen med beboere på gjestehuset hentet inn. —Mannen kan være skyldige i det samme som 64-årige nordmannen som sitter fengslet her, er dømt for. Vi vil nå overvåke mannen for å forsøke å skaffe bevis for mulige overgrep, sier Sun. Tre dager etter er Dagbladet tilbake ved elvebredden. Der sitter den samme mannen på den samme krakken. Ved siden av ham sitter en gutt. På avstand ser vi at han ofte stryker gutten langs nakken, på ryggen og i håret.