- Jeg ser forskjell på Flagstad og Kate Moss

Men Christian Ringnes vil gjerne erstatte kjøpmannen Egils falske hundrelapp.

BEKLAGER: 
Christian Ringnes delte selv ut lekepenger under åpningen av det nye Folketeateret og Folketeaterpassasjen i Oslo i mars i år. Nå har noen av disse seddeletterlikningene dukket opp i dagligvarehandelen. 
Foto: SCANPIX
BEKLAGER: Christian Ringnes delte selv ut lekepenger under åpningen av det nye Folketeateret og Folketeaterpassasjen i Oslo i mars i år. Nå har noen av disse seddeletterlikningene dukket opp i dagligvarehandelen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Den kjente forretningsmannen Christian Ringnes legger seg flat og beklager at teaterpengene som ble trykket i forbindelse med åpningen av Folketeaterbygningen i Oslo tidligere i år, har blitt forvekslet med ordentlige betalingsmidler.

Lekepengene kan ved første blikk likne en hundrelapp.

Ved nærmere ettersyn har de derimot flere uregelmessigheter, blant annet bilder av supermodellen Kate Moss, som har erstattet operasangerinnen Kirsten Flagstad.

Fikk botDet var Ringnes selv som kastet ut 5000 slike sedler til de frammøtte under åpningsfesten på Youngstorget 17. mars i år. Noen av sedlene kunne veksles i hudpleieprodukter i løpet av kvelden. - Vet du, vi tenkte oss rett og slett ikke om når vi lagde disse hundrelappene. Men vi ble fort klare over dette da flere aviser slo det opp like etterpå, sier Ringnes til Dagbladet. Han tok kontakt med Norges Bank etter festen. Det hele endte med en bot på 10 000 kroner for brudd på opphavsrett, siden mønstret på sedlene er beskyttet.

- Jeg tror det er to ulike som har lagt forsiden og baksiden og vi måtte betale 5000 kroner til hver. I tillegg måtte vi avgi en forsikring om at vi ikke skulle prøve oss på noe liknende igjen. Og det skal vi selvsagt ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer