- Jeg ser frem til å få dette grundig belyst

Viseadmiral Jan Reksten er en av de korrupsjonssiktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Viseadmiral Jan Reksten, sjef for Fellesoperativt hovedkvarter i Forsvaret, bekrefter selv at han er en av de korrupsjonssiktede etter Økokrims omfattende razzia i dag.

Reksten, som er sjef for all operativ virksomhet i Forsvaret og som er rangert rett under forsvarssjefen har gått ut med en pressemelding der han redegjør for mistanken:

Der skriver han at Siemens sponset en golftur til Alicante 3 - 10. mars 2004, der han var deltaker. Han sier sponsingen ble kjent for ham i april 2007.

- Jeg har redegjort i detalj for saken i Bergen byrett 7. mai i år som påtalemyndighetenes vitne i Karlsvik-saken, skriver Reksten.

Etter det Dagbladet.no forstår slo ikke siktelsen ned som en bombe ved Fellesoperativt hovedkvarter nå i kveld.

Reksten selv skal ha tatt korrupsjonssiktelsen med fatning.

- Ukjent med sponsor

Han sier at Økokrim i dag har tatt beslag i relevante dokumenter.

Arkvifoto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
Arkvifoto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

- Til grunn for beslagene ligger mistanke om at jeg skal ha mottatt en fordel ved at Siemens sponset arrangementet. Jeg var imidlertid ukjent med at Siemens var sponsor. Jeg granskes for å ha mottatt utilbørlige fordelsoverføringer til en samlet verdi av kroner 6 000, hevder han.

Han fortsetter med å si at pengene ble tilbakebetalt da det ble kjent for ham at turen var sponset. Han var også på en tilsvarende tur i 2003, men disse pengene er også tilbakebetalt, skriver viseadmiralen i pressemeldingen.

- Jeg ser frem til å få dette grundig belyst av Økokrim, slik at saken kan legges død, sier Reknes.

Flere korrupsjonssiktelser

Tidligere i kveld kom det fram at Økokrim i samarbeid med flere politidistrikter aksjonerte mot arbeidsplasser og private adresser til forsvarstopper etter mistanke om korrupsjon.

- Jeg ser frem til å få dette grundig belyst