«Jeg setter veldig stor pris på Märtha»

Moren til Ari Behn førte ham og prinsesse Märtha Louise sammen. Marianne Solberg Behn (47) er selv en god venninne av prinsessen. - Jeg setter veldig stor pris på Märtha, sier hun til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev i går at den suksessrike forfatteren Ari Behn er prinsesse Märtha Louises nye, nære venn. Forholdet har utviklet seg de siste månedene.

Hjemme i Moss sitter Ari Behns mor, Marianne Solberg Behn. Hun har deltatt på flere kurs sammen med prinsessen. Sist på Spitsbergseter på Venabygdsfjellet i fjor høst. De to skal også ha funnet tonen og blitt gode kolleger og venner. Det var også hun som introduserte sønnen for prinsessen.

- Ja, det er riktig at Ari og Märtha møtte hverandre gjennom meg, sier Marianne Behn Solberg.

- Fikk god kontakt

Ut over det vil hun ikke kommentere forholdet som Ari Behn selv har karakterisert som et nært vennskap.

- Jeg finner det ikke riktig å kommentere mine barns privatliv, sier hun.

Marianne Solberg Behn har praktisert som såkalt rosenterapeut i fire år. Dette er en type fysioterapi som er spesielt effektivt for folk med spente og verkende muskler, der det legges spesiell vekt på samspillet mellom samtaler og behandling. Det er en faggrein som også prinsessen har vist stor interesse for.

Märtha Louise er som kjent utdannet fysioterapeut fra Høgskolen i Oslo. Hun praktiserer nå også rosenterapi, men kan foreløpig ikke smykke seg med tittelen rosenterapeut før om vel et år.

- Jeg ble kjent med prinsessen på et kurs der jeg var assistentlærer. Vi fikk god kontakt, og har møttes flere ganger. Også utenom kursene, sier Marianne Solberg Behn.

Festløve

Hun legger ikke det minste skjul på at prinsessen har gjort et spesielt godt inntrykk på henne.

- Märtha er et menneske som jeg setter veldig stor pris på, sier hun til Dagbladet.

Ari Behn bor i dag bare noen hundre meter fra prinsessen på Majorstua i Oslo. Han flyttet til Oslo for kort tid tilbake. I fjor høst ble det slutt mellom Behn og rockeartisten Vibeke Saugestad i gruppa Weld. De hadde da bodd sammen i tre år i Moss.

28-åringen, som er født i Århus i Danmark, er kjent for novellesamlingen «Trist som faen». Hans mor er fra Halden og bestefaren er den berømte kunstmaleren Andreas Solberg. Ari Behn har bodd både i Nord-Norge, Danmark og England før han flyttet til Moss i tenårene.

Den 28 år gamle forfatteren er kjent som en festløve. En av hans aller beste venner er fotografen Per Heimly. Forfatterne Håvard Rem og Vidar Kvalshaug tilhører også Behns omgangskrets.

Behn har hatt en rekke strøjobber, men har også tatt eksamen i idéhistorie og religion. 28-åringen har reist svært mye, blant annet i Afrika - ikke minst i Sahara.

- Hver dag er et helt liv. Det har jeg lært i Afrika. Det er vel ikke lurt å si det, men jeg har brukt mesteparten av studielånet mitt til å reise, har Behn sagt til Aftenposten.

Hemmelighetsfull

Ari Behns far, Olav Bjørsol, var høflig avvisende da Dagbladet snakket med ham i går.

- Jeg avstår fra å kommentere dette, sier Bjørshol.

Dagbladet har snakket med Ari Behn flere ganger de siste dagene, og han bekrefter at han er en nær venn av prinsesse Märtha Louise. Utover det vil han ikke kommentere saken. Behn er fortsatt like hemmelighetsfull når Dagbladet spør ham om de er kjærester:

- Ingen kommentar, sier Behn til Dagbladet.

<B>EVENTYRPRINSESSE:</B>Märtha Louise på vei inn til 8. mars-arrangementet til Norges Bondekvinnelag i Oslo i går, der hun blant annet fortalte eventyret om kjerringa mot strømmen.