- Jeg siktet på ballongen

Nå forteller villmannen hva som gikk gjennom hodet hans da han traff fjellet i 200 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen av amerikanske Jeb Corliss som deiser inn i fjellsiden i 200 kilometer i timen har gått verden rundt. Den verdenskjente basehopperen kom til alt overmål fra krasjlandingen med både liv og helse i behold.

Corliss holdt på med en innspill av en dokumentar for det amerikanske TV-selskapet HBO da han feilberegnet avstanden til en fjellhylle og krasjet med begge beina under et hopp fra Table Mountain. Med 60 meter luft under seg, ble Corliss kastet rundt og det tok lang tid før han fikk summet seg til å utløse fallskjermen.

- Table Mountain drepte meg nesten for ti år siden, så jeg dro tilbake for å overvinne den demonen som var så skremmende for meg etter den fryktelige opplevelsen jeg hadde der, sa Corliss da han snakket ut om hendelsen på talkshowet Conan.

Ble for vågal Amerikaneren er verdenskjent for sine vågale videoer, der han stadig sneier fjell i fritt fall.

I Sør-Afrika hadde han gjennomført fem perfekte hopp før han deiset inn i fjellet da han ble for vågal.

- Det hadde gått så bra at jeg bestemte meg for å gjøre et hopp som var enda villere. Så vi satte opp ballonger jeg skulle treffe, og jeg så meg ut de laveste fordi jeg mente det var den største utfordringen, sier han.

- Nå er jeg død Ballongen han skulle treffe sto lavere enn de vanligvis gjorde. På vei ned mot ballongen økte amerikaneren farta, og så sa det rett og slett pang i 200 kilometer i timen.

- Jeg traff med magen og min første tanke var at jeg skulle dø, at jeg var død. Jeg trodde det ikke, jeg visste det. På samme måte som jeg vet at vann er vått og himmelen blå, visste jeg at jeg kom til å dø, sier han.

Men amerikaneren slapp fra det hele uten alvorlige skader. Det skulle man ikke trodd når man ser videoen.