- Jeg skal aldri mer ofre deg en tanke. Aldri

Pernillas søster forklarte seg i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet.no): Pernillas søster, Sofie Hedman, henvendte seg direkte til tiltalte Anders Eklund i retten i dag. Gråtkvalt fortalte hun om hvor vondt tapet av søsteren har gjort henne:

- Den kvelden og den natten viste seg å bli den verste i vårt liv. Den natten drepte Anders Eklund min mor med kaldt blod. Min elskede, kjære, fantastiske søster.

Hvorfor? Jeg forstår, Anders, at du ikke kan svare på dette spørsmålet, og jeg forstår at du ikke har en oppfatning av verden og hvordan den fungerer. (...) Om du visste hva du har gjort mot meg og min familie, så hadde du ikke sittet her i dag.

Jeg kjenner en stor forakt for deg. Du har ikke bare tatt min søsters liv, du har tatt mitt og min mammas, og mange andres. (...) Jeg vil at du skal vite at så fort dette er over, når du befinner deg på det stedet du hører hjemme, så skal jeg gjøre alt i min makt for å bearbeide sorgen, (...) og jeg skal aldri mer ofre deg en tanke. Aldri.

Du kan høre opptaket av Hedmans forklaring hos Expressen.se.

Primitivt menneske

Krimekspert Leif GW Persson mener forsvarer Silbersky legger opp til at Eklund skal bli dømt til psykiatrisk behandling.

I dag sa nemlig Silbersky at klienten er født med en brist.

- Han opplever seg selv om to personer. Han oppfatter seg som en snill Anders Eklund, og en ond Anders Eklund. Over den onde har han ingen kontroll. Han er født med en brist. Er det noen som skal klandres, så er det Vårherre, sa Silbersky i retten.

Persson er ikke overrasket over taktikken.

- Det var ganske forventet at hans forsvarer jobber for psykiatrisk behandling, mens aktor vil ha fengsel. Eklund er et primitivt menneske som har vanskelig for å styre seg, sier han til Dagbladet.no.

SØSTEREN VITNET: Pernilla Hellgrens søster Sofie Hedman (foran) kom med en tale adressert til Anders Eklund da rettssaken mot ham startet i Stockholm i dag. Moren Monica (i grønt) var også tilstede. Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX
SØSTEREN VITNET: Pernilla Hellgrens søster Sofie Hedman (foran) kom med en tale adressert til Anders Eklund da rettssaken mot ham startet i Stockholm i dag. Moren Monica (i grønt) var også tilstede. Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX Vis mer

Persson tviler på at Eklund kommer til å tilstå noe mer.

- Nei, han vil aldri erkjenne forbrytelser som politiet ikke har stuet ned i halsen hans.

Satt på samme side

Eklund og Pernillas pårørende, moren, faren og lillesøsteren, satt på samme side av det skuddsikre glasset.

Pernillas far forklarte i retten at han jobber som frilansfotograf og at det etter det første året etter at Pernilla ble drept var vanskelig å jobbe.

- Jeg jobber frilans, og da må man være på alerten, men det var jeg ikke. Man lærer seg å leve med det, men det er forferdelig vanskelig, sa han.

Han forklarte at mediene ikke akkurat gjør det lettere å komme over tapet av datteren.

- Faktafeil også videre, det er vanskelig. Vi levde ikke trygt ettersom vi visste at Pernillas telefonbok var borte, sa han.