Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg skal aldri voldta deg igjen»

Økokrim vil legge fram kjærlighetsbrev som bevis i voldtektssak mot finanskjendis.

VOLDEKTSTILTALT: Forretningsmannen som skal i retten neste uke i en større voldtektssak, nekter straffskyld. På grunn av en helt annen etterforskning er Økokrim påtalemyndighet også i sedelighetssaken, noe som er svært uvanlig.
VOLDEKTSTILTALT: Forretningsmannen som skal i retten neste uke i en større voldtektssak, nekter straffskyld. På grunn av en helt annen etterforskning er Økokrim påtalemyndighet også i sedelighetssaken, noe som er svært uvanlig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En kjent forretningsmann fra Oslo i 40-åra er tiltalt for flere voldtekter av to kvinner han har vært i parforhold med. Kvinnene og en rekke andre innkalte vitner vil forklare seg om de påståtte overgrepene i en omfattende rettssak som etter planen starter mandag.

Men påtalemyndigheten vil etter det Dagbladet erfarer også legge fram dokumentasjon som er svært uvanlig i en voldtektssak.

- Aldri sex uten samtykke
I en politirazzia i en leilighet tidligere i år ble det beslaglagt flere private brev, der mannen kommer med formuleringer overfor fornærmede som aktoratet vil bruke til å underbygge hennes versjon.

«Jeg skal aldri voldta deg igjen», står det med håndskrift på ett av arkene Økokrim ser på som viktige bevis.

«Jeg skal aldri ha sex med deg uten samtykke», står det i et annet dokument, som har tiltaltes signatur.

Ifølge tiltalen skjedde voldtektene av den daværende kona gjentatte ganger i 2007 og 2008, både ved at han holdt kvinnen fast mens hun gjorde fysisk motstand og sa «nei», og ved anledninger der fornærmede sov.

Økokrim vil framholde at det er dette forretningsmannen refererer til i de følelsesladde brevene. Det skal ikke være  tvil om hvem som har skrevet tekstene.

Fikk voldsalarm
I etterforskningen har politiet også framhevet at mannen utstyrte seg med såkalt tvilling-simkort til kvinnens mobiltelefon, angivelig for å ha kontroll over aktiviteten på den.

Ifølge ekskonas forklaring opprettet forretningsmannen også falske profiler på Facebook der han lot som han var en venn av henne for å innhente informasjon.

I en periode fikk kvinnen voldsalarm av politiet, fordi hun skal ha følt seg truet av eksmannen.

- Svake beviser
I delen av tiltalen som angår en kvinne fra et annet forhold, i 2006, anklages finansmannen for voldtekter ved to anledninger, som etter det Dagbladet erfarer knyttes til inntak av sterke sovemedisiner.

Det er en helt annen etterforskning, av mannens forretningsdrift, som er årsaken til at Økokrim er påtalemyndighet også i sedelighetssaken. Da investoren ble siktet for voldtekt og varetektsfengslet på det grunnlaget i sommer ønsket han ikke å avgi forklaring overfor politiet.

I et fengslingsmøte i Oslo tingrett fastslo dommeren at det var skjellig grunn til å mistenke tiltalte for voldtektene, og han ble da ilagt brev- og besøkskontroll på grunn av bevisforspillelsesfare.

I retten neste uke kommer mannen til å nekte straffskyld, opplyser en av hans to forsvarere, advokat Marijana Lozic. Hun ville i går ikke kommentere noen av Dagbladets opplysninger.

- Nå er du inne på eventuell konkret bevisføring, og det overlater jeg til tingrettens behandling, sier hun.

Forsvarerne mener det har gått prestisje i saken hos politienheten som har håndtert den.

- Denne saken står bevismessig langt svakere enn en gjennomsnittlig voldtektssak. Det ser ut til at Økokrim har interesse av å få denne mannen dømt, uansett hva slags sak det blir for, sier advokat Victoria Holmen.

Vil utsette hele rettssaken
Førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim vil ikke si noe om hva som kan bli framlagt i retten.

- Jeg kan ikke forhåndsprosedere saken i avisene, og ønsker ikke å kommentere noen av bevisene overhodet før hovedforhandlingen starter, sier Kavlie.

Heller ikke bistandsadvokatene i saken vil uttale seg i media denne uka.

 Forsvarsadvokatene begjærte i går utsettelse av hele rettssaken, for å få bedre saksforberedelse, noe retten ennå ikke har tatt stilling til. Det er i utgangspunktet satt av 10 dager i retten til hovedforhandlingen, men antallet vitner og påberopte beviser skal ha blitt stadig større de siste dagene.

Det er ventet at de fornærmede kvinnene vil fremme erstatningskrav mot mannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling