<strong>MØTTE NETTROLLET:</strong> Da ordfører i Porsgrunn kommune Øystein Beyer ble sjikanert på Facebook tok han affære. Foto: Torbjørn Berg
MØTTE NETTROLLET: Da ordfører i Porsgrunn kommune Øystein Beyer ble sjikanert på Facebook tok han affære. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

«Jeg skal be hver kveld om at du dauer av et hjerteinfarkt»

Da Porsgrunn-ordfører Øystein Beyer oppdaget at mannen bak den grove nettsjikanen hadde «to skjønne barn», ringte han og krevde et møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag kveld tikket det en lite hyggelig melding inn på Porsgrunn-ordfører Øystein Beyers Facebook-side, skriver TA.

«Øystein... Blir helt kvalm av dine oppgulp. Jeg håper du trer av som ordfører, det kommer du nok ikke til og gjøre så jeg skal be ved sengekanten hver kveld at du dauer av et hjerteinfarkt eller lignendene:) stå på din jævla pikk», skrev nettrollet til ordføreren.

Beyer så av mannens profil at han var avbildet sammen med «to skjønne barn».

- Jeg ble nysgjerrig på hvem dette kunne være, sier ordføreren som først prøvede å få kontakt ved å svare på mannens sjikanerende innlegg.

Da han ikke fikk svar, tok han telefonen til hjelp.

- Som ei mus - Jeg ringte og spurte om han var far til de to flotte ungene. Han ble nesten som ei mus da jeg tok kontakt. Han var veldig spak, ja, sier Porsgrunn-ordføreren til Dagbladet.

Beyer ville gjerne treffe dette nettrollet for å se hvilken type han var.

- Han hadde i realiteten ikke noe annet valg enn å møte meg, for jeg gjorde det klart at dersom han nektet, ville jeg skrive et innlegg med hans fulle navn og hva han har skrevet om meg i det offentlige rom, sier Arbeiderpartiet-ordføreren.

Ubekvem og flau Møtet med nettrollet fant sted i går, over en kopp kaffe.

- Han var ubekvem, flau og ba meg flere ganger om unnskyldning. Han bedyret at han egentlig ikke er sånn, sier Øystein Beyer.

Ordføreren velger å gjøre et offentlig nummer ut av møtet med dette nettrollet for å sette fokus på at det går ei grense for hva det er greit å ytre i offentlige fora på nett.

- Etter mange år i politikken er jeg blitt garva, men det må gå ei grense et sted.

Bompenger Det viste seg at bakgrunnen for at mannen sendte ordføreren den sjikanerende meldinga var politisk uenighet, blant annet om bompenger.

Den aktuelle meldingen ble raskt slettet fra Beyers facebookside av avsenderen. Ordføreren ser i utgangspunktet på mediet som en god kanal til enkelt å føre dialog med kommunens innbyggere, skriver TA.

- Og kanskje særlig de litt yngre. Det er likevel tilfeller som dette som gjør at en stiller spørsmål ved om det kan gjøres på en bedre måte. Om det er mulig å få en bedre systematikk på det. For det krever oppfølging og svar om det skal være en god arena, sier han til lokalavisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer