- Jeg skal drepe alle tre

FROGNER (Dagbladet.no): - Jeg skal drepe henne. Ja, jeg tar alle tre, for de har vært syke og lidd nok. Du får se det på tv, fortalte den såkalte 180-mannen til kvinnen på Opplysningen. Få uker etter ble Anne Orderud Paust og hennes foreldre drept på Orderud gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 34 år gamle Oddrun Kvam er teleekspeditøren som tok i mot samtalen med den såkalte 180-mannen kort tid før trippeldrapene ble begått i kårboligen på Sørumsand. I dag fortalte hun om den 8-10 minutter lange samtalen i Nes herredsrett.

- Tispe

Samtalen skal ha funnet sted to til tre uker før trippeldrapet fant sted. Innringeren snakket med østlandsdialekt og spurte etter nummeret til Anne Orderud Paust. Kvam oppfattet ikke navnet med en gang - noe som gjorde innringeren sinna.

Aktor Olav H. Thue lurer på om mannen sier noe om Anne Orderud Paust. Kvam forteller at 180-mannen nevner at Anne Orderud Paust jobber i departementet og at hun har vært i utlandet.

- Sa han noe mer, lurer Thue.

- Han kalte henne en bikkje og merr eller tispe. Han var ikke helt blid på henne og ropte skjellsord, forteller Kvam.

Innringeren skal også ha gitt uttrykk for at Anne Orderud Paust var et uromoment i familien.

- Han sa at hun hadde laget noe trøbbel i familien. Jeg prøvde å avbryte og si at jeg ikke ville høre noe om dette, forklarer 180-kvinnen. Men innringeren hadde mer på hjertet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer