Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg skal drepe barna deres»

35-åring planla massemord på Super Bowl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): New York Giants\' store Super Bowl-fest var svært nær å ende i tragedie, melder nyhetsbyrået AP.


Med en automatrifle og 200 runder ammunisjon kjørte 35-åringen Kurt William Havelock til University of Phoenix Stadium, med planer om å skyte vilt rundt seg i folkemassene som hadde samlet seg til fotballfeiring.

- Ingen skal få knuse drømmen min. Jeg skal teste teorien om at kuler taler høyere enn ord. Jeg skal drepe barna deres og utgyte uskyldiges blod, sto det blant annet i det åtte sider lange trusselbrevet Havelock sendte til myndigheter og media dagen før finalen, ifølge svenske Aftonbladet.


35-åringen driver bar og hadde nylig blitt nektet skjenketillatelse. Nå skulle han hevne seg.

Men etter å ha parkert bilen ved stadion, tenkte han seg om et minutt, og ombestemte seg. Gråtende ringte han familien for å fortelle hva han hadde gjort.


- Han var veldig opprørt, gråt hysterisk og sa «jeg har gjort noe forferdelig», forteller Havelocks far.

Nå sitter 35-åringen fengslet, siktet for brevtrusler.

FOLKEHAV: 70 500 mennesker var samlet i Phoenix for å følge Super Bowl. Hadde Kurt William Havelock gjennomført planene sine kunne det endt i tragedie. Foto: REUTERS/SCANPIX
FOLKEHAV: 70 500 mennesker var samlet i Phoenix for å følge Super Bowl. Hadde Kurt William Havelock gjennomført planene sine kunne det endt i tragedie. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
OMBESTEMTE SEG: Kurt William Havelock hadde bilen full av ammunisjon, men gikk aldri ut for å gjennomføre planene sine.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media