<strong>DAGENS TEMA:</strong> Ola Borten Moe skulle i Stortinget for å snakke om olje- og energipolitikk, men VG-redaktør Elisabeth Skarsbø Moen stjal dagsorden med sin biografi Portrett av en pløyboy. Her foran pressebenken. Foto: Jacques Hvistendahl  / Dasgbladet.
DAGENS TEMA: Ola Borten Moe skulle i Stortinget for å snakke om olje- og energipolitikk, men VG-redaktør Elisabeth Skarsbø Moen stjal dagsorden med sin biografi Portrett av en pløyboy. Her foran pressebenken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dasgbladet. Vis mer

- Jeg skal fortsette som oljeminister til evig tid

Ola Borten Moe sier at han ikke bryr seg om Pløyboy-boka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ola Borten Moe ville helst ikke snakke om boka om seg selv, da han møtte pressen på Stortinget i dag. I en scene i boka «Portrett av en Pløyboy» er olje- og energiministeren bokstavelig talt avkledd — sammen med VG-redaktør og biograf Elisabeth Skarsbø Moen og rådgiver Ivar Vigdenes. Verken nachspielepisoden, karakteristikkene av ham selv eller hva han synes om at boka er skrevet, vil han si noe om.

- Jeg har ingen kommentar til boka. Det er en uautorisert biografi som ble lagt fram i dag, jeg har selvsagt ikke lest den. Alt som står der står for forfatterens regning, sier Moe.

- Ikke bekymret Til Dagbladet sier han at han ikke har vært bekymret for boka.

-  Jeg er helt rolig på det. Denne boka vil ikke prege landsmøtet, garanterer han.

På spørsmål om andre i partiet har vært bokredde, slår han likegyldig ut med armene. Men han utelukker ikke at han komme til å lese om seg selv.

- Vi får se, sier han. Da Dagbladet rekker ham boka, forsikrer han:

- Jeg får tak i den.

Hater ikke Liv Signe Noen av påstandene velger han likevel å kommentere, som påstandene om et nær hatefullt forhold mellom han og partileder Liv Signe Navarsete og spørsmålet om inhabilitet i forholdet til Det Norske-sjef Erik Haugane.

Haugane skal ha spandert kostbare middager på Ola Borten Moe og hans politiske vennekrets, kort tid før Moe ble minister og kunne tildele selskapet lisenser.

- Mitt forhold til Liv Signe Navarsete er opp- og avklart. Vi utfyller hverandre. Vi jobber godt sammen og kommer til å fortsette med det. Enkelte har betegnet forholdet vårt som svært dårlig. Jeg kjenner meg ikke igjen i det, sier Moe.

Elisabeth Skarsbø Moen sa på pressekonferansen i dag at det har vært trusler og utpressing mellom de to.

Vurderte egen habilitet - Mitt forhold til Det Norske er godt kjent og omtalt mange ganger, sier Ola Borten Moe.

- Ba du lovavdelingen vurdere din habilitet i forhold til Haugane da du startet?

- Det er helt klare kriterier for om man er inhabil eller ikke og for når lovavdelinga skal involveres. Jeg har vært helt åpen om min relasjon til ham, og det er kun i tvilstilfeller at man kan konsultere lovavdelingen. Dette var ikke et tvilstilfelle. Erik Haugane er en bekjent, ikke en i min nærmeste krets. Det at man kjenner folk, medfører ikke inhabilitet. Jeg har ikke økonomiske interesser i Det Norske, og ingen i min familie har det. Jeg gjorde vurderingen selv, som statsråd har jeg ansvar for det. Men jeg gjorde den ikke alene, understreker statsråden.

- Oljeminister for alltid Han rister lett oppgitt på hodet over påstanden om at det står en jobb i oljebransjen klar til ham den dagen han trer ut.

- Men kunne du tenke deg jobb i oljebransjen?

- Jeg er olje- og energiminister, og skal fortsette som olje-og energiminister til evig tid, sier han til Dagbladet.

- Med en gang man tenker noe annet, mister man fokus, utdyper han.

Arbeidsinnvandring blir tema Moe tror at landsmøtet vil vise et parti som er samla og satser offensivt for å mobilisere.

- Vi skal fortsette å utbygge moderne infrastruktur, som vei bane og nett, og bruke naturen aktivt. Jordbruk, fiske og ikke minst energiressurser. Vi er i gang med tidenes fornybarsatsing. Det grønne Norge skjer nå, sier Ola Borten Moe.

Spørsmålet om oljeboring i Lofoten er så å si avklart, da et flertall av Senterpartiets fylkeslag har sagt nei. På spørsmål om hvilke saker han tror blir mest spennende på landsmøtet i Senterpartiet i helgen, kommer han på én sak:

- Arbeidsinnvandring.

Han ser likevel fram til «spennende debatt, spennende programerklæringer og spennende vedtektsendringer».

- Jeg har foreslått å gi lokallagene rett til å sende folk til landsmøtet. Det blir et større landsmøte, men det blir en annen dynamikk, mer engasjement. Dette er utgreid og man har landet på en mellomløsning. Dette er ikke teknisk i det hele tatt. Det handler om hvordan vi skal utvikle partidemokratiet, sier Ola Borten Moe.

<strong>SER AN:</strong> Ola Borten Moe er ikke helt sikker på om han skal lese boka om seg selv. Foto: Jacques Hvistendahl  / Dasgbladet.
SER AN: Ola Borten Moe er ikke helt sikker på om han skal lese boka om seg selv. Foto: Jacques Hvistendahl / Dasgbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer