- Jeg skal ikke si det er idioti, men det er fristende

Venstre angriper Ap og Frp's innvandringspolitikk.

VENSTRES NESTLEDER:  Trine Skei Grande (t.v.), sammen med Fremskrittspartiets Siv Jensen på Litteraturhuset i Oslo i går, der de to deltok på dialogmøte med ungdom med innvandrerbakgrunn. FOTO: SCANPIX
VENSTRES NESTLEDER: Trine Skei Grande (t.v.), sammen med Fremskrittspartiets Siv Jensen på Litteraturhuset i Oslo i går, der de to deltok på dialogmøte med ungdom med innvandrerbakgrunn. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nestleder Trine Skei Grande i Venstre, har laget en liste på fire punkter, som beskriver hva partiet mener er de fremste prioriteringene for et bedre system for asylsøkere som kommer til Norge.

Hun mener Høyre og Regjeringen kappes om å høres mest ut som Fremskrittspartiet, og leverer skivebom etter skivebom i innvandringsdebatten.

2009 ligger an til å bli rekordår for asylsøkere til Norge, men Skei Grande mener andre politikere overdramatiserer tallene, siden tallene også tidligere har vært nesten like høye.

- Det er 86 flere asylsøkere første halvår i år, sammenliknet med 2002. Nå framstilles det som en ukontrollerbar bølge, sier Skei Grande til Dagbladet.noTall fra Utlendingsdirektoratet viser at det er kommet 9 900 asylsøkere til Norge de første sju måneden av året, en økning på 45 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ifølge UDIs anslag ligger det an til å komme minst 18 000 asylsøkere til Norge i år. Til samme tid i fjor var det registrert 6 830 asylsøkere. Det betyr at 2009 ligger an til å bli et nytt rekordår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer