I HARDT VÆR: Ordfører Josph Maturo har i ettertid beklaget uttalelsen han kom med her. Foto: Skjermdump/WPIX-TV
I HARDT VÆR: Ordfører Josph Maturo har i ettertid beklaget uttalelsen han kom med her. Foto: Skjermdump/WPIX-TVVis mer

- Jeg skal kanskje ha taco til middag

Ordfører Joseph Maturo ble spurt om hva han vil gjøre for de latinamerikanske i samfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Republikaneren Josepth Maturo, som er ordfører i East Haven i Conneticut, ble spurt om hva han ville gjøre for den latinamerikanske befolkningen i East Haven, og svaret han ga har gjort mange rasende.

- Jeg skal kanskje spise taco til middag, sa han til journalisten som spurte hva han ville gjøre for minoriteten.

Beklaget I går sa han først at hans uttalelse hadde blitt vridd, slik at det han mente ikke kom fram, men senere beklaget han uttalelsen, skriver nyhetsbyrået AP.

Han begrunnet den uheldige uttalelsen med at han hadde vært i intervjuer hele dagen, etter at FBI hadde arrestert fire politimenn i hans by. Disse politimennene er mistenkt for å ha ignorert latinamerikaneres rettigheter.

Rasisme i samfunnet Taco-kommentaren kom i et intervju med WPIX-TV, som handlet om rasisme i lokalsamfunnet.

Da journalisten, Mari Diaz, fulgte opp med å si spørre om ordføreren skjønte at den kommentaren nok ikke var den rette å komme med på det tidspunktet, svarte Maturo at han kanskje skulle ha spaghetti til middag også.

- Desverre lot jeg en stresset situasjon gå inn på meg, og det gjorde at en allerede alvorlig situasjon bli enda mer uheldig. Jeg angrer på min lite følsomme kommentar, og jeg skjønner at min jobb egentlig er å være et godt eksempel, sa Maturo senere på dagen.