- Jeg skal komme tilbake og ta dere

Siktet 15-åring truet med å hevne seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen som er siktet for videotrusselen mot Erdal skole i Askøy i Hordaland, ble for noen uker siden utvist fra skolen på grunn av trusler. Han nekter imidlertid for å ha laget filmen som lå på YouTube.

- Jeg skal komme tilbake og ta dere, skal 15-åringen angivelig ha uttalt etter at han ble utvist fra Erdal skole for noen uker siden, skriver Bergens Tidende.

Nå er gutten siktet for trusler etter at politiet mener å kunne knytte ham til en video som ble lagt ut på internett. I videoen er det bilder av Erdal skole og referanser til skolemassakrene i Jokela i Finland, Virginia Tech og Columbine i USA.

- Vi oppfatter videoen som en trussel, sier politiadvokat Elisabeth Soglo i Hordaland politidistrikt.

15-åringen ble mandag pågrepet og avhørt. Han har ikke ennå fått oppnevnt en forsvarer, men avviser å ha noe med videoen å gjøre. Mandag ettermiddag ble gutten løslatt fra politiets varetekt.

Den siktede 15-åringen skal ha følt seg mobbet, og er ikke lenger elev ved Erdal skole. Han har i en tid vært under barnevernets omsorg.

Rektor Leiv Jan Nielsen på Erdal bekrefter at han for noen uker siden ble truet av gutten.

- Etter et langt liv i skolen må man tåle litt av hvert, men det er selvsagt grenser, sier Nielsen. Han vil ikke kommentere episoden med utvisningen.

TRUET:  En 15 år gammel gutt er siktet for trusler mot Erdal skole. Foto: Leif Stang/Dagbladet
TRUET: En 15 år gammel gutt er siktet for trusler mot Erdal skole. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

Politiet ble varslet om videoen av en kvinne i England lørdag kveld, som oppfattet videosnutten som alarmerende. Den er nå fjernet fra YouTube.

- Teksten i videoen kunne tolkes som om noe alvorlig skulle skje, og datoen 19. november ble oppgitt, sier lensmann Odd Dale på Askøy.

(NTB)

- Jeg skal komme tilbake og ta dere