- Jeg skal opp i det flyet igjen

Tord Trondsen (50) fra Kristiansand mistet kontrollen på flyet og styrtet rett i bakken fra 20 meter. Fikk bare lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - I det vi skulle lande, frøs det is på vingene. Flyet mistet rett og slett løftet. Normalt gir man da full gass, men flyet gikk bare rett gjennom. Vi traff en tretopp, fikk rotasjon, og gikk rett i bakken, forteller Tord Trondsen (50) fra Kristiansand til Fædrelandsvennen nettutgave - fvn.no.

Avisa møter piloten ved sykesenga på Sørlandet sykeshus. Der forteller han om gårsdagens flytur med sønnen Trond Ivar (26). Under innflygingen til sin private flystripe på Kallhov ved Hornnes, i en fart på nærmere 90 kilometer i timen, mistet han kontrollen over mikroflyet.

- Vi falt mellom 15 og 20 meter rett ned. Flyet ble delt i to, og ble totalt havarert, sier Trondsen.

- Ikke noe problem

Utrolig nok kom både far og sønn fra styrten med relativt få skader. Begge ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse, men sønnen Trond Ivar Trondsen ble skrevet ut fredag kveld etter å ha gjennomgått en sjekk.

Pappa Tord derimot ble operert i går kveld for et komplisert ankelbrudd.

- Jeg skal operere igjen om en ukes tid, så jeg blir liggende her en stund. Det kunne gått så utrolig mye verre, sier han til Dagbladet.no.

I tillegg til ankelbruddet fikk ble han litt forslått og har noen løse tenner.

BRAKK BARE ANKELEN: Det kunne gått så mye verre for Tord Trondsen og sønnen Trond Ivar etter den dramatiske styrten i går. Faren brakk ankelen og må gjennom flere operasjoner. Sønnen er litt forslått og halter litt. FOTO: Trond Ivar Trondsen
BRAKK BARE ANKELEN: Det kunne gått så mye verre for Tord Trondsen og sønnen Trond Ivar etter den dramatiske styrten i går. Faren brakk ankelen og må gjennom flere operasjoner. Sønnen er litt forslått og halter litt. FOTO: Trond Ivar Trondsen Vis mer

- Etter forholdene går dette veldig bra. Jeg får masse besøk og hilsener. Så dette er ikke noe problem, sier Trondsen.

Bevisstløs

Fra sykesenga forteller han om noen uvirkelige sekunder og minutter etter at flyet deiset i bakken.

- Jeg tenkte først og fremst på hvordan det gikk med sønnen min. Flyet er materielle ting som kan erstattes. Min sønn har i ettertid fortalt at jeg ble slått bevisstløs. Han fikk ikke kontakt med meg, og så at det blødde fra munnen min. I tillegg hadde beinet en unaturlig stilling. Motoren sveiv, og vi hang fast i flyet, sier han til fvn.no.

- Skal fly igjen

Han tror forklaringen til isen på vingene var at temperaturen på bakken var minus ti grader. I lufta var det imidlertid mellom to og tre plussgrader.

Under landingen ble de møtt av rå og fuktig luft som dannet isen. Trondsen sier til avisa at han begynte å fly for to år siden. Han har mellom 65 og 70 flytimer i lufta.

Og det skal ifølge piloten bli flere.

- Jeg skal opp i det flyet igjen

- Jeg skal opp i det flyet igjen. Jeg lar meg ikke skremme så lett, sier han til Dagbladet.no.

LETTERE SKADD: Tord Trondsen ble fraktet til Sørlandet sykehus etter styrten.
MISTET KONTROLLEN: Den dannet seg is på vingene og Tord Trondsen mistet kontrollen på flyet.
FÅR STØTTE: Tord Trondsen har mottatt mange ønskehilsninger etter den dramatiske flyturen.
HAVARISTEN: Mikroflyet ble delt i to etter styrten.