- Jeg skal presses ut for enhver pris

Monica Kristensen Solås mener hun blir utsatt for ren mobbing av ledelsen i Redningsselskapet. I dag skal hun forklare seg til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i går kveld sendte ledelsen i Redningsselskapet ut en pressemelding der de stiller seg uforstående til Monica Kristensen Solås\' anmeldelse til Datatilsynet.

-  Jeg blir oppgitt når de sender ut pressemeldinger seint søndag kveld uten at jeg får anledning til å ta til motmæle. Jeg skal tydeligvis presses ut fra selskapet for enhver pris. Nå begynner jeg å bli ganske sliten av alt bråket, sier Monica Kristensen Solås til Dagbladet.


Motanmeldelse
I dag er de ansatte ved hovedkontoret invitert til et møte hvor advokat Ellen Arvesen skal legge fram en granskingsrapport om den såkalte e-post-saken. -  Arvesen er engasjert for å gjennomgå virksomheten i Redningsselskapet.


Omfattende snoking

Etter det Dagbladet erfarer, har Arvesen funnet mer dokumentasjon på at generalsekretær Kristensen Solås har drevet mer omfattende snoking i ansattes e-post enn tidligere antatt. Kristensen Solås har på sin side levert inn en anmeldelse til Datatilsynet fordi hun mener Redningselskapets nåværende ledelse har brutt reglene ved å kopiere hele hennes e-post-område med over 5000 mailer. Hun har ennå ikke fått dvd\'ene. Redningsselskapet avviser at noen i selskapet har lest Kristensen Solås\' e-post.

-  Ingen i Redningsselskapet har lest e-posten til Monica Kristensen Solås. At hun har oppfattet det slik, må hun ha tatt ut av lufta, sier informasjonssjef Ingvar Johnsen i Redningsselskapet.

-  Jeg tror snart ikke jeg orker mer av dette, sier Kristensen Solås. I dag skal hun forklare seg om e-post-saken til politiet i Asker og Bærum.

-  Betyr dette at du gir opp kampen for å fortsette som generalsekretær?

-  Primært ønsker jeg å fortsette, men jeg innser at det neppe er realistisk, sier Kristensen Solås.

TRIST: - Å fortsette bråket er bare trist. Det splitter Redningsselskapet i to, sier Monica Kristensen Solås. I dag skal hun forklare seg til politiet i Asker og Bærum.