«Jeg skal saksøke den idioten av en flykaptein»

Flykapteinen på SK354 fra Gardermoen til Bodø kastet i går kveld av kjendisadvokat Steingrim Wolland, fordi han skal ha sjikanert kabinansatte. Wolland ble i vår bøtelagt for å ha slått ned en Braathens-ansatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS-flyet fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Bodø ble forsinket nesten en time i går kveld. Årsaken var en rasende Steingrim Wolland som ble kastet av flyet av en like rasende flykaptein.

- Min klient, som jeg reiste sammen med, slang litt med leppa. Jeg hadde ikke noe med dette å gjøre, sier Wolland da Dagbladet møtte advokaten på Oslo S i går kveld.

Først da politiet ble tilkalt, forlot kjendisadvokat Wolland flyet. Nå vil han saksøke flykapteinen.

- Jeg skal ta den idioten av en flykaptein, så han kjenner det, sier en fly forbannet Wolland

Bare tull

Dagbladet snakket i går med en av passasjerene som så hele episoden. Hun synes det var tullete å kaste av Wolland.

- Det var han andre som snakket skit. To damer bak i flyet reagerte på det han sa og klaget til kabinpersonalet. Jeg fatter ikke at de ikke kan tåle at noen har tatt seg en øl eller to og snakker litt høyrøstet, sier kvinnen som ikke vil stå fram med navn.

Flyet med avgang 18.00 ble nesten en time forsinket av bråket.

- Han som bråkte gikk med en gang han fikk beskjed om det. En mann henvendte seg til kabinpersonalet og sa at Wolland også burde bli kastet av. Da Wolland krevde en forklaring på hvorfor han måtte av flyet, ble det mye fram og tilbake. Da politiet kom, gikk han frivillig ut, sier kvinnen, som mener SAS feilvurderte situasjonen.

Nektet hos Braathens

Etter at advokaten måtte gå av flyet, forsøkte han å kjøpe billett hos Braathens. Der fikk han heller ikke bli med noe fly.

- Steingrim Wolland er svartelistet hos oss etter at han slo ned en av våre, sier en Braathens-ansatt til Nettavisen. 28. mars i år fikk Wolland 10000 kroner i bot for å ha slått ned en av Braathens kabinpersonale.

Kjendisadvokaten avviser blankt at han er svartelistet.

- Dette er ren skit. Jeg har fløyet med Braathens minst 10 ganger etter den dommen, sier Wolland.

Episoden 28. mars startet også da advokaten ville gå på flyet til Bodø. Den gangen manglet han gyldig billett. Wolland hevder at han ble slått først, etter at han kalte den kabinansatte et kjøtthue. Da han svarte med samme mynt, endte det hele i et skikkelig basketak. I går kveld ble det ingen slåsskamp til tross for advokatens temperament.

Rasende

- Jeg var så rasende at du ikke kan fatte det. Jeg har vitner på at jeg ikke løftet en finger. Hva er grunnen til å sette meg av flyet da. Man kan da vel ikke bare bli kastet av, fordi fyren i nabosetet slenger med leppa, sier en frustrert Wolland til Dagbladet.

I går kveld måtte han returnere til Oslo med flytoget, etter at han ikke lyktes i å få noen ny billett til Bodø.

- Det er alltid to sider i en sak. Jeg kan ikke gi noen kommentar før jeg eventuelt får Wollands versjon av saken, sier generalsekretær i Advokatforeningen, Ketil Stene.

Han vil ikke kommentere eventuelle reaksjoner mot advokaten.

KASTET AV: Kjendisadvokat Steingrim Wolland ble i går kastet av en SAS-maskin da han skulle til Bodø. - Dette er fullstendig tullete, sier Wolland til Dagbladet.