- Jeg skal skyte deg bakfra

FROGNER (Dagbladet.no): I sin oppsiktsvekkende forklaring gir Lars Grønnerød Kristin Kirkemo Haukeland skylda for trippeldrapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På direkte spørsmål fra aktor Olav H. Thue om hvem han tror utførte drapene, svarer Grønnerød følgende:

- Jeg begynte jo å lure når Kristin fortalte meg at hun skulle skyte meg bakfra sånn som hun gjorde med de der oppe. Såvidt jeg veit, visste hun ikke at de var skutt bakfra denne dagen, svarer Grønnerød.

- Men har Kristin Kirkemo Haukeland noe motiv?

- Ikke annet enn leilighet og penger, svarer hennes eks-kjæreste.

Kristin skal ha truet med å skyte Grønnerød en uke etter drapet på Anne Orderud Paust og hennes foreldre. De tre ble alle skutt bakfra.

- Kristin skrøt

Lars Grønnerød har lovet at han ville komme med nye opplysninger i trippeldrapsaken. De oppsiktvekkende opplysningene kom fram i retten i dag, da aktor Olav H. Thue spurte ut den fjerde trippeldrapssiktede, Lars Grønnerød.

Grønnerød fortalte om en biltur som han og Kristin Kirkemo Haukeland hadde til Holmestrand torsdagen etter trippeldrapet. Da skal eks-kjæresten ha skrytt til Grønnerød at det var hun som stod bak de to attentatene mot Anne Orderud Paust og Per Paust.

- Hun skrøt av at hun stod bak de to attentatene. Hun skulle hjelpe Per og Veronica, så skulle hun få en leilighet av dem. Hun hadde ikke noe sted å bo på den tida, forteller Grønnerød.

- Er det noe mer du ikke har fortalt, men som du kanskje skal fortelle nå, spør aktor Thue.

- Ja. På et seinere tidspunkt, så. Jeg mener det var en lørdag, og vi begynte å krangle. Hun sa hun skulle skyte meg bakfra sånn som de der oppe, sier Grønnerød.

Innom for å dusje

Kirkemo Haukeland var ifølge Grønnerød innom hans leilighet på Frogner denne dagen fordi hun skulle dusje og levere fra seg nøklene. Det var en uke siden Anne Orderud Paust og hennes foreldre ble skutt bakfra.

- Det var lørdagen før jeg ble arrestert, sier han.

- Hvordan reagerte du på dette? spør aktor.

- Jeg ble usikker. Jeg har ikke sagt noe om Kristin i avhør. Det har jeg hatt rett til. Jeg svarer som regel for meg sjøl, sier han.

Aktor lurer på hvorfor Grønnerød ikke har snakket om Kirkemo Haukeland i avhør.

- Jeg var vel forelska i Kristin Kirkemo Haukeland, og har ikke turt. Jeg håpet at politiet ikke skulle finne ut noe om dette.

Aktor viser til trippeldrapsaken, og antyder at Grønnerød kanskje skulle ha kommet med disse opplysningene tidligere.

- Jeg synes det er grusomt. At det er mitt våpen som ble brukt, synes jeg også er forferdelig, men jeg ville beskytte Kristin og jeg var redd sjøl, sier Grønnerød, og viser til at også han var siktet for trippeldrapet.

 • Aktor Thue har avsluttet sin utspørring av Grønnerød.

  Himlet med øynene


  - Jeg hadde blitt varslet om at det kom ny informasjon, men jeg visste ikke hva det innebar, og hvilke opplysninger Lars Grønnerød hadde. Nå må vi bare la informasjonen synke inn, sier aktor Olav Thue.

  Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer Tor Kjærvik er ikke overrasket over Lars Grønnerød.
  - Nei, det var ikke overraskende at det kom noen innfall derfra, sier Kjærvik til Dagbladet.no.
  Han vil ikke kommentere hvordan hans klient reagerte på den oppsiktsvekkende forklaringen.

  - Jeg kan ikke si noe, ikke ennå, var Kristins korte kommentar. Hun virket upåvirket under Lars Grønnerøds forklaring.

  Men Veronica Orderud himlet med øynene og så opp i taket, og viste at hun syntes lite om Grønnerøds forklaring.

  Grønnerøds forsvarer Steinar Wiik Sørvik fikk først vite om de nye momentene etter at tiltalen ble tatt ut i januar i år.

OPPSIKTSVEKKENDE: Lars Grønnerød gir Kristin skylda for drapene.