- Jeg skal slå tilbake

Senator John Kerry, som kan bli demokratenes fremste utfordrer i kampen om Det hvite hus, lover å slå tilbake mot rykter om utroskap og andre skitne knep i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene kom ut på nettstedet Drudge Report, som i sin tid var først ute med nyheten om president Bill Clintons utroskap.

Fredag ble Kerry for første gang spurt offentlig om den påståtte utenomekteskapelige affæren. Den er blitt rapportert på internett, men ingen av USAs store medier har så langt tatt opp saken.

Fredag ble han imidlertid spurt av TV-kanalen MSNBC som refererte for Kerry at «folk snakker om det».

- Vel, det er ingenting å rapportere om. Så det er ingenting å snakke om. Jeg er ikke bekymret for saken. Svaret er nei, svarte Kerry, som til nå har vunnet primærvalgene i det demokratiske partiet i 12 av 14 delstater.

Den mulige presidentkandidaten sa også at han er forberedt på det meste fra republikanernes side.

- Jeg tror vi har sett bevis. Vi vet nøyaktig hvordan de planlegger å gjøre dette. Og jeg er forberedt på det. For som du vet har jeg vært med på dette en stund. Jeg tror de vil få en overraskelse. Jeg kommer til å slå tilbake. Jeg er en fighter, sa Kerry.

På internett

Kerry anklages for å ha hatt et utenomekteskapelig forhold med en tidligere journalist i det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press.

Nyheten ble kjent torsdag kveld, gjennom en artikkel på det beryktede nettstedet Drudge Report som i 1998 også var først ute med nyheten om president Bill Clinton og Monica Lewinsky.

At Matt Drudge er svoren republikaner, er ingen stor hemmelighet. Nettstedet han driver har i årevis vært fylt med sladder og rykter om ledende demokrater, og på langt nær alt har vist seg å holde stikk.

Selv hevder han at både Time magazine, ABC News, Washington Post og Associated Press i lengre tid har kjent til ryktene om Kerry, uten å offentliggjøre dem. Hvem den aktuelle kvinnen Kerry skal ha vært utro med er, var fredag fortsatt uklart. Ifølge Drudge er hun imidlertid betydelig yngre enn Kerry.

Forholdet ble angivelig innledet i 2001, men da kvinnen nylig ble kontaktet av en amerikansk fjernsynsstasjon forlot hun USA og reiste til Afrika, hevder Drudge.

- Clark advarte

Ifølge Drudge advarte nylig Kerrys rival i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat, general Wesley Clark, mot en nær forestående skandale i Kerry-leiren.

Clark trakk seg som kandidat tidligere i uken, og var torsdag kveld blant de første som kom Kerry til unnsetning ved å antyde at han i løpet av kort tid vil støtte opp om senatorens kandidatur i den videre nominasjonsprosessen.

Kilder i det demokratiske parti var raskt ute med å hevde at ryktet om Kerrys utroskap var et av republikanernes «skitne triks» i valgkampen.

Republikanerne har de siste dagene anklaget demokratene for det samme, blant annet med henvisning til at det nok en gang er spredd rykter om at president George W. Bush med hjelp fra sin far snek seg unna militærtjenesten under Vietnamkrigen.

At Kerry er en dekorert Vietnam-veteran har derimot ingen stilt spørsmål ved, men dette blir trolig fort glemt dersom utroskapsryktene skulle vise seg å være sanne.

AVVISER: John F. Kerry sier han ikke har noe å frykte fra sin fortid, etter at et internettsted hevdet å kjenne til en utroskapsaffære mellom ham og en ung kvinne.