Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg skal ta ham, før han tar meg»

SKAL TAS: Espen Lie frykter for sikkerheten til sine barn, etter at den rømte voldsmannen Hans Ola «Hassan» Sonbol har true med å lemleste både Ole Christian Bach og Lie. - Sonbol har også truet med å drepe barna mine, hevder Espen Lie. Foto: ARNE V. HOEM Splittelsen i det voldelige pengeinnkrevermiljøet er total. Politiet frykter at flere menneskeliv kan gå tapt. Espen Lie hevder at han skal ta rømningsfangen Hans Ola «Hassan» Sonbol før han selv blir tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke voldsdømte personer er nå væpnet med automatvåpen, og går rundt med skuddsikre vester. Norges mest kjent pengeinnkrever, Espen Lie, hevder at den rømte pengeinnkreveren Hans Ola «Hassan» Sonbol har truet med å drepe barna hans.

- Jeg finner meg ikke i at familien min blir dratt inn i dette og truet på livet. Sonbol mener tydeligvis at jeg har garantert for 600 000 kroner som han angivelig skal ha lånt til Ole Christian Bach. Det vet Sonbol ikke er riktig, påstår Espen Lie.

Ordnet hjelp

- Det har haglet med trusler. Nå har jeg bestemt meg, dette kan jeg ikke leve med lenger. Dersom politiet ikke har tatt «Hassan» Sonbol innen klokka 12.00 i dag, skal jeg finne ham selv, sier Espen Lie til Dagbladet.

Den kjente torpedoen forteller at han allerede har ordnet med hjelp.

- To av mine «brødre» fra Italia kommer til Norge. De skal hjelpe meg. Vi skal finne og ta Hans Ola «Hassan» Sonbol før han tar noen av mine, sier Espen Lie.

Drapstrusler

Han påstår at Sonbol flere ganger har kommet med drapstrusler, rettet mot samboeren til Lie og hans barn.

- Kom gjerne med trusler mot meg, men hold min familie utenfor. I dag er virkeligheten for meg at den yngste sønnen min er tatt ut av barnehagen. Min familie passes nå på døgnet rundt, sier Espen Lie.

- Hans Ola «Hassan» Sonbol sier til Dagbladet at han ikke har truet med å ta familien din, men at det er du og Ole Christian Bach som skal tas?

- Ja vel, men jeg vet hva Sonbol har sagt til meg på telefonen, sier Espen Lie.

Lie bedyrer at han ikke er redd for Hans Ola «Hassan» Sonbol. Likevel legger han ikke skjul på at han har gjort seg en del betraktninger.

- Jeg er tidligere blitt skutt. Da klarte retten å komme til at mannen som skjøt meg handlet i nødverge, til tross for at jeg ble skutt ned på åpen gate i Oslo. Selvfølgelig kan jeg ikke finne meg i å være fritt vilt, sier Lie.

Nei til intervju

Finansakrobaten Ole Christian Bach, som også er truet av Hans Ola «Hassan» Sonbol, ønsker ikke å bli intervjuet om saken.

Dagbladet var i går i telefonisk kontakt med Ole Christian Bach, som hevder han kan dokumentere at han ikke skylder Sonbol penger, og at det tvertimot er Sonbol som skylder ham 280 000 kroner.

Hans Ola «Hassan» Sonbol er etterlyst av politiet. Kriminalpolitiet mener at han er farlig. Dagbladet møtte tirsdag den rømte voldsfangen Hans Ola «Hassan» Sonbol på en hemmelig adresse i Oslo sentrum. Da sa han:

- Jeg finner meg ikke i å bli lurt. Ole Christian Bach har lånt 600 000 kroner av meg. De pengene skal jeg ha tilbake. Espen Lie var garantist, og når han garanterer får han ta ansvaret.

- Har ikke våpen

- Jeg ser at politiet mener jeg har maskinpistol, det er ikke riktig, sier Hans Ola «Hassan» Sonbol.

Da Dagbladet møtte Sonbol tirsdag så vi ikke noe våpen.

- Er det korrekt at du har truet med å drepe familien til Espen Lie?

- Nei! Jeg har ikke truet noen. Virkeligheten er at dette er et oppgjør mellom Ole Christian Bach, Espen Lie og meg, sier Sonbol.

Den 41 år gamle syriske statsborgeren hevder at det derimot er Espen Lie som har skremt Sonbols familie.

- Lie er observert utenfor min samboers bolig flere ganger, sier Hans Ola «Hassan» Sonbol.