- Jeg skal ta min straff

Det sier Trond Birkedal etter hovedforhandlingen. Men det forutsetter at han «blir dømt for det han har gjort».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - Forutsatt at jeg blir dømt for det jeg har gjort, skal jeg ta min straff. Blir jeg dømt for det jeg ikke har gjort, blir det selvfølgelig en anke, sa Trond Birkedal til pressen etter at aktor i straffesaken mot ham la ned påstand om ni måneders fengsel.

- Det er en lettelse å være ferdig med hovedforhandlingen. Jeg ser fram til å gå videre i livet, la han til.

Overgrep Den tidligere ordførerkandidaten for Stavanger Frp er tiltalt for seksuelle overgrep og seksuelle handlinger mot mindreårige. I tillegg lyder tiltalen bl.a. på at han har snikfilmet unge mennesker på badet sitt.

31-årige Birkedal innrømmer store deler av tiltalen, men erkjenner ikke straffskyld for de alvorligste tiltalepunktene, som går på at han forgrep seg på en nå 18-årig mann da denne var 15, og masserte mindreårige gutter på en seksuell måte.

- Tøft Birkedal sa det hadde vært tøft å «sitte i retten og høre på folk som er blitt helt uskyldig innblandet i dette».

- Det er flere som har gjort sterkt inntrykk på meg, som har vært her og forklart seg om ting jeg har erkjent. Jeg mener det var unødvendig at de måtte komme hit, sa den tidligere Fpu-lederen, som også er avkrevd 130 000 kroner av bistandsadvokaten i saken.

Forsvarer Arvid Sjødin har under rettssaken prøvd å trekke det 18-årige hovedvitnets forklaring i tvil. Videre har han hevdet at massasjen Birkedal utførte mot flere gutter, ikke var seksuell av karakter.

Dom i saken faller om ei uke.