- Jeg skal tilbake

Mens Økokrim etterforsker, har den sparkede Storebrand-sjefen Åge Korsvold (54) begynt å se framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Selvsagt ser jeg alvorlig på at Kredittilsynet har funnet grunnlag for å sende opsjonssaken til Økokrim. Men jeg tar det altså ikke så tungt, sier han.

Korsvold er en mann som alltid har flagget moral i næringslivet høyt. Nettopp derfor, sier han, er det lettere å håndtere situasjonen han er kommet i.

- Siden jeg har hatt et reflektert forhold til alt jeg har gjort, er det lettere å takle dette. Jeg vet hva som er skjedd, og står fast på at det ikke er lovstridig, sier Korsvold til Dagbladet.

Snakket

Da han endelig åpnet munnen, var det først og fremst for å bedyre sin uskyld. Korsvold mener han ikke har brutt loven på noe punkt.

  • Kredittilsynet beskylder Korsvold for å ha drevet egenhandel i strid med verdipapirhandelloven. Korsvold fastholder at han som konsernsjef ikke jobbet jevnlig med investeringstjenester eller forvaltning av finansielle instrumenter, og således ikke omfattes av reglene for egenhandel.
  • Kredittilsynet hevder Korsvold fikk kjøpe opsjoner av Stein Erik Hagen-kontrollerte Steen & Strøm på billigsalg. Korsvold insisterer på at avtalen ble inngått på forretningsmessige vilkår.

Risikerer fengsel

  • Kredittilsynet mener Korsvold har betalt for lavt gebyr til meklerhuset Sundal Collier & Co., som også står Storebrand nært. Korsvold forsikrer at han ikke på noe tidspunkt har hatt grunn til å tro at gebyrene har vært unormale.

I verste fall risikerer Korsvold inntil ett års fengsel, men en klekkelig bot er mer sannsynlig om han skulle ende opp som domfelt. Uansett er han innstilt på å reise seg igjen.

Erfaring

- Jeg er overbevist om at jeg besitter kompetanse og erfaring som det fortsatt er bruk for i næringslivet.

- Jeg skal tilbake. Men fra hvilken posisjon jeg kommer til å jobbe, får tida vise. Det blir neppe som sjef for et stort konsern, tror Korsvold.

ALVORLIG: Åge Korsvold kom til pressekonferansen i går med en alvorlig mine. Han forsikret overfor Dagbladet at han ikke tar anmeldelsen til Økokrim så tungt.