- Jeg skal vinne!

BIARRITZ/PARIS (Dagbladet): Spionsiktede Stein Viksveen, 60, er full av kampvilje og klar til å tilbakevise POTs anklager. I dag reiser han til Norge for å renvaske seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg drar ikke hjem for å legge meg på sofaen. Jeg skal vinne denne fighten. Jeg har ikke gjort noe galt. Men først må jeg få vite hva jeg skal forsvare meg mot. Jeg må få noe konkret jeg kan avvise, og peke på at det ikke er sant, sier Stein Viksveen til Dagbladet.

Vi sitter på flyet fra Biarritz til Paris. Fredag kjørte han fra Brussel til Biarritz for å overlate sin kone Suzanne til hennes familie. I går kveld reiste han fra Paris til Brussel, og i dag drar han til Norge der han først skal snakke med sin advokat.

- Jeg føler meg ikke uthengt. Så langt har jeg fått ålreit behandling, og jeg er overveldet av backingen fra media, spesielt de tre avisene jeg arbeider for, og som alle vil at jeg skal fortsette, sier Viksveen, som er rolig i alt oppstyret selv om han også er litt trøtt.

Er ikke «Lanze»

Stein Viksveen er sikker på at han ikke er den omtalte spionen «Lanze».

- Jeg håper han snart blir tatt. Det vil lette presset på meg. Jeg er ikke «Lanze», og heller ingen av de andre spionene som står på en liste Dagbladet har skrevet om. Jeg kan ikke være «Lanze». Da hadde jeg ikke sittet her, men vært arrestert for lengst. Jeg har ikke truffet Klaus Rössler, og heller ikke Heinz Busch eller noen andre. I dag fikk jeg dessuten vite at Rössler er død. Det er utrolig, sier Viksveen, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer