Tidligere Ap-topp melder seg ut:

- Jeg skammer meg. Det er nok nå

Tidligere statssekretær Kristin Bergersen tar farvel med Ap etter Giske-behandlingen. - I mange år lot jeg som ingenting, sier hun til Dagbladet.

UT: Kristin Bergersen takker for seg etter en årrekke i Arbeiderpartiet. Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet
UT: Kristin Bergersen takker for seg etter en årrekke i Arbeiderpartiet. Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Da har jeg meldt meg ut av Arbeiderpartiet. Etter mange år som medlem og tillitsvalgt føles det som en lettelse.»

Slik innleder tidligere statssekretær i justisdepartementet og tidligere leder for Aps Homonettverk, Kristin Bergersen, sitt Facebook-innlegg. Etter en årrekke i partiet, sier hun nå takk for seg.

- Arbeiderpartiet er et likestillingsparti, og behandlingen og tilgivelsen av Giske hører ikke hjemme i vårt parti. Det burde vært sagt ifra tidligere om at dette ikke er akseptabelt. Når man så behandler saken og lar Giske komme tilbake igjen allerede nå, så er det ikke en prosess jeg kan stille meg bak, sier Bergersen til Dagbladet.

- Lot som ingenting

Hun forteller at det ligger en lang prosess bak når hun nå melder seg ut av partiet. Om utmeldingen vil få konsekvenser for andre enn henne selv, er hun usikker på. Men for henne var valget det hun beskriver som det eneste riktige nå. For Giske-avsløringene er ifølge Bergersen bare en del av en større ukultur i Ap.

- Det er nok nå. I mange år lot jeg som ingenting når jeg har hørt om det ene og det andre av seksuelle overtramp. I seinere tid har jeg begynt å tenke på hvor mange som har forsvunnet ut av politikken og partiet på grunn av dette. Det har ikke vært handlet nok, og det har ikke vært handlet riktig for å stoppe den utviklinga og holdningene som har vært. Politikk skal handle om andre ting, og det er det lenge siden det har gjort. Dette tar rett og slett bort gleden med å drive politikk, sier Bergersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer