- Jeg skammer meg dypt

Suksessforfatter Mads Larsen er siktet for frihetsberøvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved 02-tida natt til søndag skal Larsen ifølge politiet ha tatt seg inn i leiligheten til en kvinnelig nabo på Galgeberg i Oslo. Ifølge siktelsen skal han ha vært svært beruset og nektet kvinnen å forlate leiligheten.

Det endte med at politiet pågrep Larsen i kvinnens leilighet, og tok han med seg til Grønland politiasjon. Der måtte forfatteren tilbringe natten på glattcelle, før han ble avhørt av politiet. 

På bakgrunn av kvinnens forklaring til politiet er Larsen nå siktet for frihetsberøvelse etter straffelovens paragraf 223.

- Jeg ble truet, men vil ikke si noe mer om saken, sier kvinnen, som er i slutten av 20-årene, til Dagbladet.no. 

Hun ble avhørt av politiet i går. Patruljen som kom til leiligheten på Galgeberg i Oslo anmeldte forfatteren på eget initiativ.

Dyp anger

Mads Larsen sier til Dagbladet.no at han beklager det som skjedde på det aller sterkeste.

- Jeg var fryktelig full, så full at jeg ikke fant min egen dør. Jeg vet ikke om jeg måtte ha misforstått hvor jeg bodde, men da politiet kom viste de meg riktig dør, og da forsto jeg at jeg hadde gått galt. Det gjør meg svært vondt at min dumhet gikk utover en uskyldig fremmed, sier Larsen.

ANGRENDE SYNDER: - Det gjør meg svært vondt at min dumhet gikk utover en uskyldig fremmed, sier Mads Larsen etter at han natt til søndag tok seg inn i leiligheten til en kvinnelig nabo. Bildet ble tatt da Larsen ga ut sin bok i høst. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
ANGRENDE SYNDER: - Det gjør meg svært vondt at min dumhet gikk utover en uskyldig fremmed, sier Mads Larsen etter at han natt til søndag tok seg inn i leiligheten til en kvinnelig nabo. Bildet ble tatt da Larsen ga ut sin bok i høst. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

Forfatteren ble avhørt søndag morgen, men ifølge politiet har han ikke selv kunnet kaste mye lys over hendelsen.

Larsen sier selv at han fikk sjokk da politiet fortalte ham hva som hadde skjedd. Han har ikke vært i kontakt med nabokvinnen, men sier han er svært lei seg.

- Jeg husker svært lite av det som skjedde, men jeg kan se for meg hvor skremmende det kan ha vært.

- Følte seg truet

Politiet bekrefter at kvinnen har hatt en svært ubehagelig opplevelse.

- Det oppsto en situasjon som hun oppfattet som truende og så ubehagelig at hun ringte politiet. Jeg har ingen opplysninger nå om at det var noen kamp mellom de to. Hun klarte å ringe politiet etter en ganske kort tid. Men han skal ha hindret henne i å forlate leiligheten, sier politiadvokat Vegar Munthe Ommedal.

De to traff hverandre i oppgangen, og det var ifølge politiet der konfrontasjonen mellom de to startet. Politiet har ingen opplysninger om at de kjente hverandre.

Forfatteren mest kjent for boka Pornopung, er siktet for frihetsberøvelse. Siktelsen er midlertidig og kan bli endret, opplyser Ommedal.

- Jeg skammer meg dypt


Larsen velger nå selv å snakke ut om saken.

- Jeg skammer meg dypt. Men når jeg først har oppført meg så idiotisk, så synes jeg at jeg må stå for det.