- Jeg skammer meg ubeskrivelig mye

Undertøys-oberst Russel Willams (47) fra Canada dømt til livstid for drap, voldtekter og for å stjålet unge kvinners undertøy.

SELVUTLØSER: Disse bildene av Russel Williams som poserer med kvinneundertøy ble lagt fram som bevis i rettssaken mot ham. Etter de to drapene skal han ha kledd på seg ofrenes undertøy og tatt bilder av seg selv. Han filmet også minst ett av drapene. I tillegg innrømmer han å ha voldtatt to kvinner og tatt seg inn i hjemmene til over 80 kvinner og stjålet deres undertøy. Foto: Kanadisk oliti/Reuters/Scanpix
SELVUTLØSER: Disse bildene av Russel Williams som poserer med kvinneundertøy ble lagt fram som bevis i rettssaken mot ham. Etter de to drapene skal han ha kledd på seg ofrenes undertøy og tatt bilder av seg selv. Han filmet også minst ett av drapene. I tillegg innrømmer han å ha voldtatt to kvinner og tatt seg inn i hjemmene til over 80 kvinner og stjålet deres undertøy. Foto: Kanadisk oliti/Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den høyt respekterte obersten i det kanadiske luftforsvaret, Russel Williams (47), ble i dag dømt til livstid i fengsel. Han kan ikke søke om prøveløslatelse før om 25 år ble bestemte domstolen i Belleville i dag, melder CBC News.

Dagbladet skrev tidligere i uka om obersten som drepte Marie Comeau og Jessica Lloyd. Han erkjenner også å ha voldtatt to kvinner.

47-åringen filmet og forograferte sine forbrytelser. Etter drapene stjal han kvinnenes undertøy. Han kledde det på seg og fotograferte seg selv.

Dette gjentok han også i 84 tilfeller der han brøt seg inn til tenåringsjenter og kvinner i 20-åra. Han stjal deres undertøy og fotograferte seg selv. Deretter tok han med tjuvgodset hjem og arkiverte det med dato og tid.

Ett for hvert tyveri I retten i dag ble han i tillegg til livstidsdommen dømt til 10 års fengsel for hver av voldtektene og ett år for hvert av de 84 grove undertøystyveriene.

Da Williams ble avslørt som drapsmann, voldtektsmann og serieinnbruddsmann med spesialfelt innen kvinneundertøy, sjokkerte det hele Canada og det kanadiske forsvaret der han hadde en høy stjerne.

DESTRUERES: Her er noe av tjuvgodset til oberst Russel Williams. Bevismateriale blir nå ødelagt. Foto: AP/Scanpix
DESTRUERES: Her er noe av tjuvgodset til oberst Russel Williams. Bevismateriale blir nå ødelagt. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Mannen har blant annet vært pilot for dronning Elizabeth II under hennes besøk i Canada i 2005. Han har fraktet flere statsministere gjennom tidene og han har hatt oppdrag i utlandet. Den siste tida var han øverste kommanderende på canadas største flybase.

- Skammer meg Rett før han ble dømt til et liv i fengsel sa han til dommeren Robert F. Scott at han skammer seg etter forbrytelsene han har innrømmet å ha gjort. Han beklaget spesielt overfor familiene til sine to drapsoffer.

- Jeg står foran deg, ærede dommer, og skammer med ubeskrivelig. Jeg vet at forbrytelsene jeg har gjort har traumatisert familien og vennene til Marie-France Comeau og Jessica Lloyd. Mine handlinger kommer til å skape lidelser for dem i tiden som kommer også, sa han, ifølge CBC News.

- Jeg angrer sterkt de skader jeg vet jeg har forårsaket, sa han videre.

- Fetisjen tok kontroll Dommeren, Robert F. Scott, sa han har sluttet å bli overraska etter å ha ledet denne rettssaken.

- Heldigvis for alle, så er slike forbrytelser som dette sjeldne i vårt samfunn. Fordervelsen vist av Russel Williams likner ikke noe annet, sa han, og fortsatte:

- Jeg mistenker at han skikket seg i mesteparten av sitt voksne liv, men at fetisjene og indre tanker tok kontroll over ham de senere åra, og dro ham dypere og dypere før det kulminerte i drapene på to uskyldige mennesker, sa dommeren.

DREPT Korporal Marie France Comeau. Foto: Reuters/Scanpix
DREPT Korporal Marie France Comeau. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Detaljene rundt drapene, spesielt mot Comeau, som har blitt lagt fram i retten har vært groteske.

- Verste i historien Aktor i saken, Lee Burgess, oppsummerte det slik:

- David Russel Williams er rett og slett en av de verste overgriperne i kanadisk historie, sa Burgess, til applaus fra salen.

Den beskrivelsen hadde ikke Williams sin forsvarsadvokat noe i mot.

- Det er ingenting som kan bli sagt for å endre det juridiske utfallet og konsekvensene her i dag. Det er ikke forsvarets rolle å kommentere hva ofrene har blitt utsatt for som resultat av forbrytelser, men vi ønsker å erkjenne deres lidelser og protesterer ikke mot aktor Crowns uttalelser, sa advokat Michael Edelson.

Destruerer undertøyet Det ble i retten bestemt at Williams skal betale 45 000 kroner til hvert av ofrene, altså over 3,9 millioner kroner til sammen.

Det ble også bestemt å destruere alle bevisene i saken, det være seg kameraer, tau og undertøy. Også en bil som ble brukt til å dumpe det ene offeret vil bli ødelagt.

INNRØMMER: Oberst Russel Williams erklærte seg skyldig på alle punkter. I dag ble han dømt til livstid i fengsel etter to drap, to voldtekter og flere innbrudd hos unge kvinner. Foto: Reuters/Scanpix
INNRØMMER: Oberst Russel Williams erklærte seg skyldig på alle punkter. I dag ble han dømt til livstid i fengsel etter to drap, to voldtekter og flere innbrudd hos unge kvinner. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Han forrådte lokalsamfunnet og han forrådte det kanadiske forsvaret og mennene og kvinnene som tjenestegjør der. Han var en leder på flybasen og i samfunnet. Det utnyttet han for å svekke mistanken mot ham selv i tiden etter drapene, sa aktor Burgess.

DREPT: Moren til Jessica Lloyd, Roxeanne, er til stede under rettssaken mot Williams. Foto: Reuters/Scanpix
DREPT: Moren til Jessica Lloyd, Roxeanne, er til stede under rettssaken mot Williams. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer