- Jeg skjelver ikke i buksene av disse tallene

Lise Christoffersen (Ap) påpeker at arbeidsinnvandrere utgjør den klart største gruppa som kommer til landet, og at Norge er avhengig av dem for å opprettholde velferden.

TAR TALLENE MED RO: Innvandringspolitisk talsmann i Ap, Lise Christoffersen, sier hun tar den nye innvandringstallene fra SSB med ro. - Den klart største andelen som kommer, er arbeidsinnvandrer. De har vi behov for, sier hun. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
TAR TALLENE MED RO: Innvandringspolitisk talsmann i Ap, Lise Christoffersen, sier hun tar den nye innvandringstallene fra SSB med ro. - Den klart største andelen som kommer, er arbeidsinnvandrer. De har vi behov for, sier hun. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2040 vil nesten halvparten av Oslos befolkning enten være innvandrer eller barn av to innvandrerforeldre. Det viser ny forskning fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Anslagene er gjort for hele landet, og SSB slår fast at det rundt de store byene kan bli «svært rask vekst» i innvandrerbefolkningen i åra som kommer.

- Arbeidsinnvandrere utgjør den klart største gruppa som kommer, og dem er vi avhengige av for å opprettholde velferden. På debatten virker det ofte som asylsøkere utgjør den største gruppa, men antallet asylsøkere er knapt høyere enn antallet som kommer til Norge for å studere, sier innvandringspolitisk talsmann i Ap, Lise Christoffersen, til Dagbladet.

- Flott - Dette er foruroligende, og gir oss enorme integreringsutfordringer. Dette burde vært tatt tak i for lenge siden, sa Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet tidligere i dag.

- Det var langt fra min første reaksjon. Dette er ikke tall som får meg til å skjelve i buksene. Jeg tenkte: Flott, tenk hvor mange av disse vi kan rekruttere til arbeidslivet, sier Christoffersen.

- Språk er avgjørende Hovedorganisasjonen Virke sier den økte innvandringen er uproblematisk, så lenge man lykkes med å få flest mulig ut i arbeidslivet. - Arbeidskraftbehovet varierer, og vil gå i svingninger. På lang sikt ser vi at det vil være vanskelig å dekke behovet for arbeidskraft, blant annet i helsesektoren. Men også innenfor andre bransjer er behovet for arbeidskraft økende, og det blir avgjørende både å mobilisere den arbeidskraften vi har i Norge og være attraktive for utenlandsk arbeidskraft, sier Inger Lise Blyverket, leder for arbeidslivspolitikk i Hovedorganisasjonen Virke, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer