«Jeg skjelver mye, har gått ned i vekt og hjertet mitt banker mye fortere»

I et åpent brev til Jens Stoltenberg skriver Maria Amelie at tilværelsen på Trandum nesten driver henne til vanvidd.

- VERRE EN FENGSEL: «Det er grenser over hvor mye mitt sinn tåler. Trandum er verre enn et vanlig fengsel,» skriver Maria Amelie i et åpent brev til statsminister Jens Stoltenberg. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
- VERRE EN FENGSEL: «Det er grenser over hvor mye mitt sinn tåler. Trandum er verre enn et vanlig fengsel,» skriver Maria Amelie i et åpent brev til statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Det er en veldig trist tid. Jeg har vært på Trandum siden onsdag natt og har aldri følt meg så knust, så motløs og sorgtung som nå,» skriver Maria Amelie (25) i brevet til statsminister Jens Stoltenberg, publisert på sin egen blogg.

I brevet, som ble skrevet av Maria Amelie fra rommet hennes på Trandum fredag kveld, skriver hun at hun bare fikk sove tre timer.

«Soveromsdøren er alltid låst mellom kl. 22-08. Da jeg endelig sovnet i natt, våknet jeg igjen etter et par timer. Jeg synes jeg hørte lyden av en nøkkel i døren. "Nå skal de hente meg", tenkte jeg, og hørte etter igjen, men det var ingenting».

- Verre en fengsel 25-åringen skriver at tilværelsen på Trandum nesten har drevet henne til vanvidd, til tross for at hun har prøvd å være sterk og blid.

«Det er grenser over hvor mye mitt sinn tåler. Trandum er verre enn et vanlig fengsel,» skriver hun og begrunner det med at man i fengsel vet hvor lenge man skal sitte. «Her vet jeg aldri når de kommer inn for å hente meg eller om det er noe annet,» skriver hun videre.

Hun forteller at hun dagen i forveien fikk se Stoltenberg uttale seg om saken på TV, og at hun nesten begynte å gråte av det han sa.

- Forskjellsbehandling - Jeg skjelver mye, har gått ned i vekt og hjertet mitt banker mye fortere. Jeg føler avmakt, skriver Maria Amelie.

Hun skriver i brevet at hun føler seg forskjellsbehandlet, fordi hun har fått beskjed om at hun skal sendes ut etter noen dager, mens andre som bor på Trandum har ventet i «to, tre, ti og 16 uker» før de har blitt sendt ut av landet.

«Jeg håper min situasjon vil føre til en forandring for andre i lignende situasjoner og kan føre til en med humanistisk asylpolitikk i Norge.»