- Jeg skjønner at det blir ille å treffe ham i retten

Til uka møter Pål Andre Thronsen mannen som har innrømmet drapet på hans datter Pernille (21).

FORFERDELIG: - Jeg ville helst ha sluppet dette, men det er ting jeg bare må gjøre. Det hele er bare helt forferdelig, sier Pål Andre Thronsen. Foto: Nina Hansen/Dagbladet.
FORFERDELIG: - Jeg ville helst ha sluppet dette, men det er ting jeg bare må gjøre. Det hele er bare helt forferdelig, sier Pål Andre Thronsen. Foto: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag begynner rettsaken i Bejing i Kina, og faren til den drepte Pernille Marie Thronsen (21) vil være til stede i rettssalen hvor datterens drapsmann risikerer å bli dømt til livstid i fengsel.

Ekskjæresten Zhao Fei (27) har i avhør med kinesiske myndigheter innrømt å ha drept Pernille i Ungarns hovedstad Budapest i 2010. Etter fire tunge år forbereder nå familien seg på at det endelig skal bli rettsak.

- Jeg ville helst ha sluppet dette, men det er ting jeg bare må gjøre. Det hele er bare helt forferdelig, sier Pål Andre Thronsen til Dagbladet.

Han reiser nå sammen med sin sønn til den kinesiske hovedstaden for å følge rettsaken som skal gjennomføres førstkommende fredag. Også Pernilles mor reiser til Kina for å være i rettsalen.

En tung dag - Det kommer til å bli en tung dag, men samtidig er det en lettelse at vi har kommet så langt og at det faktisk blir en rettsak. Med tanke på hvor drapet skjedde, og hvor han kommer fra, er det bra at han blir stilt til ansvar for sine handlinger, sier Thronsen til Dagbladet.

- Men det er ingen straff som kan rette opp det som har skjedd.

TILSTÅTT:  Fredag er det rettsak mot Zhao Fei (26) som risikerer fengsel på livstid. Foto: Privat
TILSTÅTT: Fredag er det rettsak mot Zhao Fei (26) som risikerer fengsel på livstid. Foto: Privat Vis mer

Pål Andre har ikke forberedt seg helt på hvordan det faktisk blir å møte mannen som har innrømt drapet på hans datter ansikt til ansikt i rettsalen.

- Jeg skjønner at det blir ille å treffe ham i retten. Jeg gruer meg veldig til det, og det blir nok en veldig tøff dag. Dette er utvilsomt ikke noe jeg gleder meg til, sier han.   

Det har tatt lang tid før rettsaken kommer opp, og grunnen til dette er at det måtte jobbes frem en avtale mellom Kina og Ungarn om at gjerningsmannen ikke ville få dødsstraff. Uten en slik garanti fra kinesiske myndigheter nektet Ungarn å gi fra seg bevismaterialene i saken.

Pernille-drapet

• Søndag 29. august 2010 ble Pernille Marie Thronsen (21) fra Oslo funnet drept i ungdomsherberget City Guesthouse Flora i Ungarns hovedstad Budapest.

• Ifølge politiets etterforskning fant drapet sted dagen før, kort tid etter at hun ankom landet med fly fra Norge.

• Thronsens kinesiske ekskjæreste, Zhao Fei (27), forlot landet med fly få timer etter drapet.

• På grunn av omstendelige rutiner i ungarsk rettsvesen tok det flere dager før en internasjonal etterlysning og arrestordre kunne utstedes av politiet.

• Zhao meldte seg i september 2010 for kinesisk politi. Ifølge kinesiske myndigheter innrømmer han å ha drept den norske 21-åringen.

• Fredag blir Zhao Fei stilt for retten i Kina, hvor han risikerer livstid i fengsel.Kilder: Dagbladet, NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer