Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skjønner at han blir mistenkt i saken, men jeg er sikker på at han ikke tok Madeleine

Enka etter mistenkt mann snakker ut i stort intervju.

FORTSATT BORTE: Madeleine McCann fotografert i 2007 - satt opp mot et datamanipulert bilde av hvordan Scotland Yard trodde hun så ut i 2012. McCann er fortsatt forsvunnet. Nå snakker enka etter en mistenkt i saken ut i et stort intervju. Foto: AP / NTB scanpix
FORTSATT BORTE: Madeleine McCann fotografert i 2007 - satt opp mot et datamanipulert bilde av hvordan Scotland Yard trodde hun så ut i 2012. McCann er fortsatt forsvunnet. Nå snakker enka etter en mistenkt i saken ut i et stort intervju. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Scotland Yard gjenopptok i fjor sommer etterforskningen av Madeleine McCann-saken. Etter det britiske initiativet begynte også portugisisk politi å se på saken på ny, og det kom en rekke meldinger om nye teorier og nye mistenkte.

Men ikke før i dag står en av de involverte fram, med navn, og røper informasjon om etterforskningen.

- Jeg ble helt målløs, Luisa Rodrigues til Daily Mirror.

Hun opplever nå at hennes avdøde ektemann er mistenkt i Maddie-saken.

Mobildata Det er tidligere påpekt store svakheter ved den opprinnelige portugisiske etterforskningen.

Blant annet er ikke mobildata blitt skikkelig gjennomgått.

Og det var etter en nitig gjennomgang av mobildata fra det aktuelle området at de nye etterforskerne fant fram til Rodrigues' avdøde ektemann, Euclides Lopes Monteiro.

Dermed ble Luisa Rodrigues avhørt om Maddie-saken - fire år etter at mannen døde i en traktorulykke.

- To politifolk kom, helt ut av det blå, og ba meg møte dem på kafé. De sa at Euclides var blant de mistenkte i McCann-saken. Han jobbet tidligere på Ocean Club, og de hadde sporet mobiltelefonen hans til området der Maddie oppholdt seg den natta hun forsvant, sier Rodrigues.

Euclides Lopes Monteiro ble først ble omtalt anonymt i pressen i fjor høst.

Overbevist - Jeg sa gang på gang at Euclides var uskyldig. De stilte meg fryktelig mange spørsmål - om hva slags person han var, om rusproblemene hans, om hans kriminelle fortid, og om hvor han var den natta Madeleine forsvant.

Rodrigues understreker at det er mange år siden Maddie forsvant, men at hun føler seg sikker på at mannen var hjemme og så på TV.

- Han gjorde alltid det, sier hun til Daily Mirror.

Ifølge enken jobbet Lopes Monteiro i en periode på Ocean Club-komplekset i Praia da Luz, der McCann-familien bodde under den skjebnesvangre ferien i 2007, og der lille Maddie lå og sov da noen tok seg inn i familiens ferieleilighet.

Fikk sparken Han skal imidlertid ha fått sparken omkring et år før Madeleine forsvant, etter anklager om tyveri fra restauranten på området.

Rodrigues bekrefter at mannen slet med store rusproblemer - han var i lange perioder avhengig både av heroin og kokain - og at han også har sittet fem år i fengsel for en rekke innbrudd.

- Jeg skjønner at han blir mistenkt i saken, men jeg kan ikke fatte at han skulle ha noe med det å gjøre. Jeg er sikker på at han ikke tok Madeleine. Han hadde forandret seg kraftig da han kom ut av fengsel, sier hun.

Håper Madeleines familie har overfor både BBC og Sky News gitt ros til avgjørelsen om å gjenåpne også den portugisiske etterforskningen.

- Vi håper at hun nå endelig kan bli funnet, og at man endelig kan finne ut hvem som står bak. Vi ber alle som har tips i saken, både i Portugal og Storbritannia, om å melde seg. Samtidig ber vi om at politiet får tid til å finne svarene vi så desperat ønsker å få, sa foreldene i en uttalelse i fjor høst.

PÅ FERIE: Her på Ocean Club-komplekset i Praia da Luz sør i Portugal var McCann-familien på ferie da Madeleine forsvant i 2007. Foto: Reuters / NTB scanpix
PÅ FERIE: Her på Ocean Club-komplekset i Praia da Luz sør i Portugal var McCann-familien på ferie da Madeleine forsvant i 2007. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!