Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skjønner godt at en asylbaron blir redd

- Han vil tjene mye mindre med oss ved makta, mener Frp-leder Siv Jensen.

KLAR FOR INNSPURTEN: Frp's leder Siv Jensen varsler at formen hennes er utmerket: - Jeg vil gjøre et godt valg og vil de siste dagene avsløre Ap's dobbeltkommunikasjon, ikke minst når det gjelder asylpolitikk, sier Jensen til Dagbladet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
KLAR FOR INNSPURTEN: Frp's leder Siv Jensen varsler at formen hennes er utmerket: - Jeg vil gjøre et godt valg og vil de siste dagene avsløre Ap's dobbeltkommunikasjon, ikke minst når det gjelder asylpolitikk, sier Jensen til Dagbladet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I dagens Dagbladet gikk asylmillionær Ronald Tuft rett i strupen på Frp og partiets asylpolitikk. Tuft mener Frp bedriver dobbeltkommunikasjon, og at det vil være billigere å drive asylmottak enn å internere alle id-løse innvandrere som kommer til landet.

Ikke som andre millionærer
Nå får asylmillionær Tuft og svar på tiltale, fra både partileder Siv Jensen og innvandrertalsmann Per-Willy Amundsen.

- Jeg skjønner godt at en asylmillionær blir redd. Han vil jo tjene mye, mye mindre hvis Frp kommer til makta, sier Siv Jensen i en rasende fart. Og fortsetter:

- Det som er påfallende, er at ett av de få områdene det er greit å slippe de private til for Arbeiderpartiet, det er  når det gjelder å drive asylmottak. Å bli millionær på asylmottak er greit, ellers ikke, sier Jensen.

ASYLBOOM:  Ronald Tuft tjente i fjor rekordmye penger på å drive asylmottak. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
ASYLBOOM: Ronald Tuft tjente i fjor rekordmye penger på å drive asylmottak. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet Vis mer

Hun mener at regjeringen bruker alt for mye penger på asylmottak.

- I denne sektoren er det sånn at jo flere innvandrere som kommer, jo mer penger bruker regjeringen. Det står i grell kontrast til eldreomsorgen. Her er det ikke behovet, men budsjettene som teller. Det er ganske vanvittig. Vi har ikke nok sykehjemsplasser, men mer asylmottak blir det. Det er ikke noen grenser for hvor mye penger de vil bruke her, tordner partilederen.

Lover innstramminger

Når regnskapene for 2008 snart blir tilgjengelige i Brønnøysundregistrene, vil de vise at Tufts asylmottak-selskap Hero Norge hadde et rekordresultat på 14 millioner kroner. Der eier Tuft cirka halvparten.


- Fremskrittspartiet vil at alle som kommer uten id-papirer blir sendt rett i lukkede mottak. Det vil medføre at færre har lyst til å komme, og da vil han tjene langt mindre penger. Så jeg skjønner godt at han er redd for å tjene mindre penger. Vi vil stramme inn, sier Jensen.


Nå forbereder hun seg på den siste og avgjørende partilederdebatten. Frp-lederen varsler at hun er er utmerket form.

FÆRRE ASYLMOTTAK:  - Ronald Tuft har null troverdighet, han er jo bare ute etter å tjene penger og vi vil ødelegge markedet hans, sier innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen i Fremskrittspartiet. Foto: Scanpix
FÆRRE ASYLMOTTAK: - Ronald Tuft har null troverdighet, han er jo bare ute etter å tjene penger og vi vil ødelegge markedet hans, sier innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen i Fremskrittspartiet. Foto: Scanpix Vis mer

- Frp vil gjøre et godt valg. Nå vil jeg avsløre Aps dobbeltkommunikasjon, ikke minst i asylpolitikken, sier Jensen.

Unngå lykkejegere
Også Frps innvandrerpolitiske talsmann, Per-Willy Andersen ønsker å kommentere asylmillionærens Frp-kritikk:

- Han asylmillionæren har null kredibilitet. Han er en asylbaron som ønsker at den snillistiske politikken skal fortsette sånn at han kan tjene millioner. Han er bare ute etter å tjene penger, men vi vil ødelegge markedet hans. En skal ikke tjene seg rik på lykkejegere som kommer hit til Norge, sier Amundsen.

- Men asylmillionær Tuft viser til at det er billigere å ha asylsøkere på mottak, enn i fengsel. Han har kanskje et poeng?

- Han har ikke skjønt noe. Vi skal plassere alle id-løse asylsøkere i lukkede mottak. Hele poenget er at vår politikk vil føre til at lykkejegere holder seg unna Norge, sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, og fortsetter:

- Ser du på andre land som har sånn politikk vi vil føre, så holder lykkejegerne seg unna. Tufts utspill er et tankeløst eksempel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media