Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skjønner ikke hvordan de klarer å snu saken igjen

Tina fant overvåkningsbildet som førte til at politimannen først ble siktet.

OVERRASKET: Tina Tellefsen fant overvåkningsbildet som førte til at politimannen ble siktet for å ha drept Tellefsens venninne Linn Madelen Bråthen. Riksadvokaten endte med å tiltale mannen for å ha forlatt Linn Madelen i hjelpeløs tilstand og ikke for drap. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
OVERRASKET: Tina Tellefsen fant overvåkningsbildet som førte til at politimannen ble siktet for å ha drept Tellefsens venninne Linn Madelen Bråthen. Riksadvokaten endte med å tiltale mannen for å ha forlatt Linn Madelen i hjelpeløs tilstand og ikke for drap. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er veldig overrasket, sier Tina Tellefsen til Dagbladet.

En tidligere politimann ble i dag tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen (33) i hjelpeløs tilstand 3. august i fjor. Politimannen var siktet for drap, og politiet ville ta ut drapstiltale, men både Stats- og Riksadvokaten mener bevisene ikke holder.

Skjønner ikke Beviset som førte til at mannen først ble siktet, var det Tina Tellefsen som fant. Hun klarte å grave fram overvåkningsbildet som viste politimannen og Linn Madelen sammen på et tidspunkt han hadde forklart at han var han langt unna henne.

- Jeg skjønner ikke hvordan de klarer å snu saken igjen. Jeg synes egentlig det er helt vilt. Jeg har selv snakket med vitnene som har sett dem på brua og som har hørt skrikene. Det er noe som har skjedd på den brua som ikke stemmer overens med det han har forklart, sier hun til Dagbladet.

Vitneobservasjoner fra to bilførere som mener å ha passert de to på Breiviksbrua kvelden 33-åringen døde har vært blant politiets sentrale bevis. Ifølge TV 2 skal et tredje vitne ha hørt en kvinne rope om hjelp.

- Trenger et svar De etterlattes bistandsadvokat Niels-Christian Schelver Petersen sier til Dagbladet at familien var forberedt på at dette kunne bli utfallet, men at de er skuffet og at de ville klaget inn avgjørelsen hvis det var mulig. Men de håper de kan få flere svar når saken kommer opp for retten. Det gjøre også Tina Tellefsen.

- Vi trenger et svar på hva som har skjedd, sier hun.

40-åringens forsvarer, Arne Lie, sier politimannen er lettet over at han ikke blir tiltalt for drap.

ETTERFORSKET IKKE: Først ti dager etter at Stathelle-kvinnen Linn Madelen Bråthen (33, innfelt) ble funnet død i sjøen, ble en politimann i 40-årsalderen siktet for falsk forklaring, seinere for forsettlig drap. Det ble først fortgang i saken etter at Tina Tellefsen la fram overvåkingsbilder (over) som tydelig viser at tjenestemannen løy om natta da 33-åringen døde. Foto: PRIVAT, POLITIET
ETTERFORSKET IKKE: Først ti dager etter at Stathelle-kvinnen Linn Madelen Bråthen (33, innfelt) ble funnet død i sjøen, ble en politimann i 40-årsalderen siktet for falsk forklaring, seinere for forsettlig drap. Det ble først fortgang i saken etter at Tina Tellefsen la fram overvåkingsbilder (over) som tydelig viser at tjenestemannen løy om natta da 33-åringen døde. Foto: PRIVAT, POLITIET Vis mer

- Han er glad for at han har blitt trodd. Men han er ikke overrasket, fordi han vet hva som skjedde på brua den dagen, sier Lie til Dagbladet.

Erkjenner ikke straffskyld Forsvareren sier hans klient ikke erkjenner straffskyld.

- Tiltalen bygger i stor grad på hans forklaring av hva som har skjedd på brua, og vi er selvsagt glade for at de legger hans forklaring til grunn. Men der forklaringen skiller fra det påtalemyndigheten sier har skjedd, er at han skulle skjønt mer om hennes situasjon der og da, sier Lie til Dagbladet.

Han sier hans klient ikke ville forlatt Bråthen på brua, dersom han hadde mistanke om at hun ville falle i døden.

- Han bestrider at han hadde mistanke om dette. Hvis han hadde hatt den minste mistanke, så hadde han ikke forlatt henne. Det viser historien mellom disse to, for han har jo hjulpet Bråthen i flere år, sier Lie til Dagbladet.

Oppsagt 40-åringen tiltales subsidiært for å ha løyet om at han var på Breviksbroa da Bråthen døde. Dette har den tiltalte erkjent.

Den subsidiære tiltalen blir gjeldende bare dersom politimannen ikke blir dømt for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand. Han kan ikke dømmes for begge forhold.

TILTALT: Politimannen, her fotografert under rekonstruksjonen av dødsnatta, er tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i en hjelpeløs tilstand med den følge at fornærmede omkom. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
TILTALT: Politimannen, her fotografert under rekonstruksjonen av dødsnatta, er tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i en hjelpeløs tilstand med den følge at fornærmede omkom. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

Den siktede politimannen ble i januar oppsagt fra sin stilling i politiet, etter å ha vært suspendert siden august i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!