- Jeg skjønner ikke hvorfor

Belurs mann snakker om forsvinningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag er det 140 dager siden 29 år gamle Belur Sardar forsvant fra sitt hjem i Mjøndalen. På tross av flere søk og avhør står politiet foreløpig uten spor i saken.

Nå snakker ektemannen Sirwan Abdullah Ali ut om forsvinningen for første gang. De to møttes i Kurdistan i 1991. Sirwan kom til Norge i 1997. Belur og deres første barn kom to år senere.

- Et åpent sår

- Etter at min kone forsvant, føltes det som et stort åpent sår. Dette såret hadde så vidt begynt å gro da barnevernet tok fra meg barna mine. Dermed sitter jeg nå igjen med et nytt åpent sår. Det er rett og slett forferdelig, sier han til Drammens Tidende.

Han forteller at kona forsvant midt i morgenstellet 30. april. Sirwan ba Belur om å komme og amme yngstemann.

- Nei, svarte hun. Jeg går ut.

Siden har ingen sett henne.

Meldt savnet flere dager senere

SØKTE MED SVENSKE LIKHUNDER: De svenske politihundene Pirvi og Ruff søkte på skift etter den savnede firebarnsmoren Belur Sardar i Drammenselva, men fant henne ikke. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
SØKTE MED SVENSKE LIKHUNDER: De svenske politihundene Pirvi og Ruff søkte på skift etter den savnede firebarnsmoren Belur Sardar i Drammenselva, men fant henne ikke. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

Allikevel tok det flere dager før mannen meldte fra til politiet. På tross av at hun aldri hadde forsvunnet før. Fredag 7. mai ble Belur formelt meldt savnet.

Når Drammens Tidende spør ham direkte om omstendighetene rundt forsvinningen blir han unnvikende.

Han gjentar bare at han ikke vet hvorfor hun forsvant og forsøker i stedet å vri samtalen over på parets fire barn som han ikke har sett siden barnevernet tok dem i slutten av juli.

- Hun har aldri reist av gårde slik tidligere. Jeg skjønner ikke hvorfor, sier han til avisa.

FORSVUNNET: I dag er det 140 dager siden 29 år gamle Belur Sardar forsvant fra sitt hjem i Mjøndalen.