- UVIRKELIG:  Anniken Huitfeldt kjenner mange av dem som er rammet av tragedien - både blant unge og foreldre. Hun har det siste døgnet brukt all sin tid til å støtte de berørte. Foto: Arnt E. Folvik

Foto:ARNT E. FOLVIK
- UVIRKELIG: Anniken Huitfeldt kjenner mange av dem som er rammet av tragedien - både blant unge og foreldre. Hun har det siste døgnet brukt all sin tid til å støtte de berørte. Foto: Arnt E. Folvik Foto:ARNT E. FOLVIKVis mer

- Jeg skjønte at katastrofen var større enn det som var sagt

Tidligere AUF-leder Anniken Huitfeldt har det siste døgnet vært sammen med ungdommene og de pårørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SUNDVOLLEN (Dagbladet): Fire medlemmer av regjeringen har vært til stede på Sundvolden hotell siden fredag. Anniken Huitfeldt avbørt en planlagt reiser for å kunne være til stede for ungdommene og de pårørende.

Statsråden sier hun tidlig skjønte at dette var en tragedie av store dimensjoner.

- I starten så vi ungdommer som møtte sine foreldre. Deretter så vi at de foreldrene om ikke fant sine barn ble stadig flere. Da sa jeg at katatrofen må være større enn det som var sagt, forteller Huitfeldt til Dagbladet.

- Uvirkelig Huitfeldt var åpenbart sterkt berørt, både av tragedien og at hun har tilbrakt lang tid med pårørende som har måttet innse at deres barn er blant de omkomne.

- Kan du beskrive dine følelser nå?

- Det er helt uvirkelig.

- Kjente du noen av ofrene?

- Ja, både blant unge og  foreldre, sier Anniken Huitfeldt.

- Sjokk og vantro Statsråden har vært på Sundvolden hotell siden fredag kveld. I tillegg har hun tatt turen til Oslo for å være til stede blant AUF-medlemmene.

På spørsmål om hun kan beskrive de pårørendes håndtering av tragedien, forteller hun:

- De har reagert med sjokk og vantro. I tillegg har det vært mye venting. Dessuten har de levert DNA-prøver som et ledd i identifiseringen av ofrene, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Huitfeldt forteller at det også er besluttet å holde en gudstjeneste i Oslo domkirke klokken 11 på lørdag.