Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skjønte der og da at dette var feil

Mannen (20) som er tiltalt for ran av en 13-åring i fjor, beskriver ransmiljøet som dårlig.

TILTALT: En av de i alt 19 tiltalte barneranerne sier til Dagbladet at de som ranet ungdommer i Oslo på våren 2013 tilhørte et dårlig miljø. Selv nekter 20-åringen straffskyld. Her sammen med sin forsvarer, Mohammad Ahsan Rashid. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TILTALT: En av de i alt 19 tiltalte barneranerne sier til Dagbladet at de som ranet ungdommer i Oslo på våren 2013 tilhørte et dårlig miljø. Selv nekter 20-åringen straffskyld. Her sammen med sin forsvarer, Mohammad Ahsan Rashid. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Den 20 år gamle Oslo-mannen er en av de 19 ungdommene som står tiltalt for de mange ranene i Oslo i fjor sommer.

20-åringen er tiltalt for å ha ranet en 13 år gammel gutt, men nekter straffskyld.

Ifølge tiltalen utførte 20-åringen ranet sammen med to andre. De tre skal ha holdt 13-åringen fast og tatt en Iphone ut av guttens lomme.

Det mener 20-åringen selv ikke medfører riktighet.

- Dette var feil - Jeg skjønte der og da at dette var feil. Hadde jeg visst hva som skulle skje, hadde jeg aldri vært til stede, sier mannen til Dagbladet.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, og mener han ikke var med på ranet han er tiltalt for, sier 20-åringens advokat, Mohammad Adhan Rashid til Dagbladet.

20-åringen er i Oslo tingrett i dag, men skal ikke forklare seg for retten før seinere ut i rettssaken.

- Dårlig miljø Han sier han ikke er en del av ransmiljøet på Stovner, og at han bare kjenner èn av de andre tiltalte - den 18 år gamle mannen som i dag har avgitt sin forklaring om totalt 17 forhold han er tiltalt for.

- Det er et dårlig miljø, men det er ikke et miljø jeg er en del av. Jeg var bare på feil sted til feil tid, sier 20-åringen.

- Bare en liten gutt Han legger til at han har tenkt mye på 13-åringen som fikk frastjålet mobilen sin da han var til stede.

- Jeg synes det er skikkelig synd at det skjedde. Han er bare en liten gutt, og barn kan fort bli redde, sier mannen, som forteller at han nå har byttet omgangskrets.

- Jeg har aldri vært borti en slik sak, og etter det som skjedde har jeg ikke hatt kontakt med noen av de andre involverte. Jeg holder meg langt unna, og har det bra med det, sier han.

Brukte Facebook Politiet har innhentet bevis som viser at flere av ranene var planlagte. De unge guttene brukte blant annet sosiale medier for å avtale at de skulle gå ut og rane noen.

- Ranene fremsto som planlagte, da de brukte Facebook og sms til avtale at de skulle gå ut og rane, sa politiførstebetjent Line Henriksen, som ledet etterforskningsgruppa mot ranerne på Stovner politistasjon, til Dagbladet i går.

LES DETTE ER DE TILTALTE Dagbladet Pluss (krever abb.)