- Jeg skjøt en mann for ham

Torpedo «Jannik» Iversen sier han vurderte å «grisebanke» eller «kjøre en kulepenn» i øynene på Kjell Inge Røkke og at milliardæren ville vært «finito» om han faktisk ville utpresse ham.

FORKLARTE SEG: Jan Erik «Jannik» Iversen (62) har forklart seg i retten. Han er tiltalt for grov utpressing mot Kjell Inge Røkke (60). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torpedo Jan Erik «Jannik» Iversen fortalte i retten i dag en oppsiktsvekkende historie om at han i 2002 ble tilbudt 100 millioner kroner av Kjell Inge Røkke for å «fjerne» den dømte finansakrobaten Christer Tromsdal.

Ifølge Iversen skal han ha fått overlevert penger etter å ha skutt Tromsdal i beinet i 2004.

Han sier han ikke hadde noe med Røkke å gjøre etter dette før i 2008, og at denne perioden var opptakten til saken der han nå er tiltalt for å ha presset Røkke for et tosifret millionbeløp. Ifølge politiet truet Iversen med å lekke ufordelaktige opplysninger om fiskemilliardæren i pressen.

Han fortalte først fritt, bortsett fra da dommeren måtte roe ham ned. Da aktor Terje Nedrebø Michelsen startet sin utspørringen ga han uttrykk for at han ikke var helt fornøyd med at det er han som er tiltalt - og spørsmålene han fikk.

- Det virker som om det skal være synd på Kjell Inge Røkke, den mest skruppelløse mannen som finnes. Som gjør alt for å redde sin egen ræv, sier Iversen.

Røkke forklarte seg etter Iversen. Han sa at han ikke kjente seg igjen i Iversens virkelighetsbeskrivelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer