«Jeg skjøt for å skade - ikke for å drepe»

Pål Enger hevder at 33-åringen fortalte om Ellingsen-drapet på telefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at kjendistyv Pål Enger har sagt til politiet at han har «sensasjonell informasjon» om drapet på William Ellingsen. I dag vitnet han.

Pål Enger var nær venn av avdøde William Ellingsen, og fortalte at han hadde fått en rekke telefonhenvendelser fra den siktede 33-åringen. Enger hevder at 33-åringen ville beklage drapet over Enger.

Da Enger spurte gjerningsmannen hvorfor han skjøt, skal han ha svart:

- Jeg skjøt for å skade, ikke for å drepe. Hadde jeg ikke dratt tilbake ville jeg ikke fått innpass og respekt i miljøet.

33-åringen skal også ha ringt Enger for å få råd, siden han har vært oppe i en lignende episode, der han ble «grisebanket» på fest. 33-åringen skal ha spurt om Pål Enger ville ha dratt tilbake til åstedet.

- Nei, det ville jeg aldri ha gjort dersom jeg var så heldig å komme meg derifra, hevder Pål Enger at han svarte.

Det kom også fram i retten i dag at 33-åringen er siktet for en annen skyteepisode, som fant sted etter Ellingsen-drapet. Det var Enger som brakte opplysningen på bane. Da begynte partene å krangle.

Aktor bekreftet opplysningen, mens forsvarsadvokat Mona Høiness sa at dette var nytt for henne.

- Det har kanskje noe med din dialog med din klient å gjøre, svarte aktor Svein Holden syrlig.

Pål Enger sitter i dag i fengsel. Han sier han har kommet i kontakt med en tidligere venn av den siktede 33-åringen. Vennen skal ha fortalt til Enger at 33-åringen «er som en tikkende bombe, spesielt når han har tatt rohypnol.»

- Slikt er svært ubehagelig å få vite om mannen som drepte min beste venn, forklarte Enger.

Samtalen med vennen skal ha foregått for to uker siden.

Svein Holden ønsket ikke at Enger skulle vitne i retten i dag, før politiet har fått sjekket opplysningene hans. 33-åringens forsvarer ville derimot høre ham. Pål Enger har godtatt at politiet etterforsker opplysningene og sjekker telefonsamtalene hans. Kunsttyven er registrert med 38 ulike telefonnumre.

VENNER: Kunsttyv Pål Enger sammen med sin avdøde venn, William Ellingsen. Nå vitner Enger i saken mot drapsmannen.