- Jeg skjøt Tom i hodet

STAVANGER (Dagbladet :på nettet): - Jeg rettet pistolen mot ham og snudde meg, sa en av de tre hovedtiltalte som erklærte seg ikke skyldig i drapet på Tom Halvorsen da rettsaken startet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen av de tre antatte hovedmennene bak det gruoppvekkende drapet på Jæren i fjor vil påta seg skylden for drapet, selv om to av dem fyrte av hvert sitt skudd mot 18-åringens hode.

Tiltalte Ole Håkon Geliassen forklarte seg først for retten i dag. Han fortalte om hvordan han følte seg truet til å skyte Tom i hodet.

Lenket til bordet

- Jeg tok pistolen, ladet den og gikk inn på biljardrommet, der Tom lå lenket fast til foten av biljardbordet. Jeg så på Tom, snudde rett rundt og gikk rett ut igjen.

- Jeg klarte det ikke, sa Geliassen til retten. Han forklarte at han tvang seg selv til å gå inn igjen - etter å ha blitt truet på livet.

Slik skjøt Geliussen Tom:

- Jeg rettet pistolen mot han og snuddet meg vekk. Jeg tenkte at valget er å trekke av eller miste livet selv. Uten at jeg tenkte noe mer trakk jeg av.

Skjøt en gang til

Etter dette skuddet levde 18-åringen fremdeles, hevder Geliassen. Ifølge Geliassens forklaring gikk en annen tiltalt inn og skjøt Tom en gang til.
Etter det andre skuddet døde trolig Tom. Geliassen hevder at en tredje hovedtiltalt, Minh Quang Pham, var den egentlige mannen bak henrettelsen. Minh skal ha gitt alle ordrene, og stått bak drapstruslene mot Geliussen og den tredje tiltalte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer