- Jeg skrek at alle måtte komme seg ut, så overfalt jeg kapreren

Dag Gjerstad (54) tok kommandoen inne i flyet og fikk passasjerene ut. Så kastet han seg over flykapreren og la ham i bakken.

- INGEN HELT: Dag Gjerstad avviser at han er en helt. Han beklager i stedet at han tok over kommandoen på flyet fra besetningen og satte andres liv og helse i fare ved å overfalle flykapreren. Foto: Privat
- INGEN HELT: Dag Gjerstad avviser at han er en helt. Han beklager i stedet at han tok over kommandoen på flyet fra besetningen og satte andres liv og helse i fare ved å overfalle flykapreren. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dag Gjerstad (54) forteller nå hele historien om hva som skjedde under flykapringsdramaet da han fløy fra Oslo til Istanbul i går. En 39 år gammel asylsøker med endelig avslag i Norge, var på vei hjem til Tyrkia, men slo seg fullstendig vrang i lufta.

Den siste timen av flyturen var et helvete for passasjerer og besetning ombord flyet.

- Over Sofia begynte han å bråke og skrike bak i flyet. Jeg skrek til ham at han skulle roe seg ned flere ganger, det virket som han forsto hva jeg sa, sier Dag Gjerstad til Dagbladet.

Tok over kommandoen Da flyet endelig landet i Istanbul, var politiet allerede på plass, men av frykt for hva desperadoen kunne finne på, valgte de å ikke gå inn i flyet. Passasjerene fikk beskjed av besetningen om å ikke forlate flyet, mens flykapreren løp rundt og skrek at han hadde en bombe på kroppen.

Da tok Gjerstad over styringen inne på flyet og ga stikk motsatt beskjed.

- Jeg skrek av full hals at passasjerene måtte komme seg av flyet, dørene var jo åpne. Etterhvert skjønte kapreren at «gislene» var iferd med å forlate flyet, da kom han løpende framover i flyet. Jeg bestemte meg da for å gripe inn og få en slutt på situasjonen, forteller Gjerstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer