<strong>SVARER:</strong> Svogeren til barnefaren som ble overfalt mener han ikke angrep med øks. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
SVARER: Svogeren til barnefaren som ble overfalt mener han ikke angrep med øks. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

- Jeg skulle bare knuse verandadøra med øksa

Svogeren til barnefaren (47) som ble overfalt avviser at han angrep med øks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Natt til mandag ble to tenåringsjenter kidnappet og bortført fra farens (47) hjem i Åmli i Agder. Sju personer ble pågrepet kort tid etterpå for overfallet.

47-åringens svoger (40) var med på aksjonen som hadde som mål å hente de to jentene ut av farens hjem. Han reagerer på hvordan saken er framstilt  media.

Skulle knuse verandadøra - Det er blitt sagt at jeg kom inn i stua med en øks over hodet, det stemmer ikke - og det provoserer meg når det blir framstilt som om jeg angrep med øks, sier svogeren til Dagbladet.

Planen var å bruke øksa for å knuse verandadøra, men det ble aldri nødvendig.

- Jeg sto klar til å knuse verandadøra, hvis det viste seg at den ikke var åpen. Men en av de andre som var med åpnet den på vanlig vis, dermed brukte vi ikke øksa, forteller svogeren.

- Mor ikke involvert Så langt har det kommet fram opplysninger om at det kom en person inn med en øks hevet over hode, barnefaren ble så lagt i bakken, slått, bundet og sparket i nyrene og ansiktet.

Svogeren tilbakeviser denne versjonen.

- Det som skjedde er at han rygger bakover over en svartovn. Vi dyttet ham ikke, sier svogeren.

For to dager siden meldte tenåringsjentenes mor seg for politiet. Svogeren, hennes bror, avviser at hun har vært involvert i aksjonen.

- Hun er ikke implisert i saken. Vi har utført en jobb, og på et seinere tidspunkt kontaktet mor. Men hun er nok ikke helt begistret for hvordan dette har skjedd, sier svogeren.

<strong>HENTET BARNA:</strong> 47-åringens svoger var med på å hente jentene. Foto: Privat
HENTET BARNA: 47-åringens svoger var med på å hente jentene. Foto: Privat Vis mer

I dag ble hun løslatt av politiet. Siktelsen mot henne på ulovlig inntrenging, bortføring og tvangsbruk opprettholdes, ifølge NRK.

- Jentene kom frivillig - Var det ikke fare for at jentene ville oppleve et slikt overfall som traumatisk?

- Det pratet vi selvfølgelig om før vi gikk inn i huset. Vi konkluderte med at jentene ikke ville våkne av at vi kom inn, siden det er en tykk vegg og en trapp opp til jentenes soverom.

- Jeg løp selv opp for å kontrollere hvordan det gikk med dem, de smilte til meg og ble med frivillig ut, sier svogeren.

- Ser du i ettertid at dere kunne løst denne saken på en bedre måte?

- Det er klart saken kunne vært løst annerledes. Men vi sju som deltok på aksjonen «ofret» oss for jentenes beste, vi er villig til å ta vår straff for at jentene ikke skal bo hos faren. Jeg hadde gjort det om og om igjen, helt til de er borte fra ham, sier svogeren.

Alle de sju er løslatt av politiet. Siktelsen som inkluderer ulovlig inntrengning, bortføring, urettmessig tvangsbruk og grov vold opprettholdes også mot dem.

<strong>OVERFALT:</strong> Barnefaren ble overfalt i sitt eget hjem av svogeren og seks andre, så ble hans to tenåringsdøtre bortført. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
OVERFALT: Barnefaren ble overfalt i sitt eget hjem av svogeren og seks andre, så ble hans to tenåringsdøtre bortført. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer