Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg skulle bare skremme

KRISTIANSUND: - Jeg skulle bare skremme, sier kvinnen (25) som er tiltalt for forsettlig drap på seks år gamle Kim Eirik. Bak i salen sitter Kim Eiriks foreldre og følger saken. De måtte flytte seg før tiltalte ville forklare seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I formiddag forklarer hun seg for Nordmøre Herredsrett. Bak i rettssalen sitter Kim Eiriks foreldre, Wenche Farstad og Keijo Salmela, blant tilhørerne.

Den 25 år gammel kvinnen fra Smøla forteller at hun ble oppsøkt av seksåringen som ville ha hjelp til å finne kråkeegg.

De satt på bakken da hun la hendene rundt halsen hans.

- Jeg skulle se hvordan han reagerte. Så ble han bevisstløs.

- Holdt du hardt? spør dommeren.

- For min egen del synes jeg det ikke var hardt. Han ble bevisstløs med en gang. Han ville ikke reagere da jeg ropte på ham. Jeg ropte flere ganger, men han ville ikke høre.

Kvinnen sier hun prøvde hjertemassaje, men det hjalp ikke. Hun tenkte også å prøve munn-mot-munn-metoden, men lot være, fordi hun hadde tannbetennelse denne dagen.

Ifølge de sakkyndige er kvinnen ikke sinnsyk. Hun var heller ikke bevisstløs eller hadde forbigående nedsatt bevissthet i gjerningsøyeblikket.

- Jeg var i sjokk og jeg var redd. Jeg gjemte Kim Eirik fordi jeg var i sjokk, forteller kvinnen i retten.

Etter ugjerningen 1. juni i fjor, gikk hun hjem og stelte for ilderne som hun holder som kjæledyr.

Fikk høre forklaringen

Wenche Farstad og Keijo Samela mistet sønnen Kim Erik Salmela Farstad (6) på verst tenkelig vis. I går ble det kjent at forsvarsadvoakt Steinar Wiik Sørvik har bedt om at Wenche Farstad ikke får være tilstede i retten under hele saken.

Men da retten ble satt i dag klokka 10, avgjorde sorenskriveren i Kristiansund, Jan Erling Lied, at Wenche Farstad skal få være til stede hele tiden, selv om hun selv er ført opp som vitne nummer 10 av statsadvokaten.

Men den tiltalte 25-åringen, som nekter straffskyld etter tiltalen for forsettlig drap, hadde liten lyst til å forklare seg for retten dersom mor var til stede i salen. Wenche Farstad ble bedt om å flytte seg til et bord lenger bak i salen, slik at tiltalte ikke ser henne.

Ifølge dommeren skal retten ta stilling til dette spørsmålet når det blir aktuelt seinere under rettsforhandlingene.

Tiltale og hennes forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, har ellers ingen innvendinger mot at Wenche Farstad får følge rettsforhandlingene fra starten.

Straffesaken i Nordmøre herredsrett i Kristiansund startet kl. 10.

FORELDRE: Wenche Farstad og Keijo Samela får begge følge saken mot den 25-år gamle kvinnen som har tilstått at hun drepte sønnen deres.
DREPT:</B> Kim Eirik ble drept 1.juni, da han var ute og lekte. Gutten var savnet i flere dager, før han ble funnet død.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!