- Jeg skulle drepes i tinghuset

Oslokvinnen ble tvunget til ekteskap i Pakistan. I Norge gikk hun til retten for å få ekteskapet annullert. Dagen før rettssaken fikk hun beskjed av ektemannen om at hun skulle drepes i tinghuset under saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen hevder at bakgrunnen for at hun ble tvunget inn i ekteskapet, var at den pakistanske ektemannen skulle få opphold i Norge. Det skal ha ført til marerittliknende tilstander i hverdagen for Oslo-kvinnen.

- Jeg skyter deg hvis jeg ikke får opphold i Norge, skal pakistaneren ha uttalt, ifølge kvinnen sjøl.

Kvinnen, som fikk skilsmisse ved dom i tingretten, hevder at hun både fysisk og psykisk er blitt mishandlet av ektemannen over lang tid.

- Det må være en menneskerett å få slippe å leve i frykt. Ektemannen har fysisk mishandlet meg tre ganger, og har truet meg mange ganger over telefon - eller via sine venner og familie. Jeg får stadig vekk drapstrusler, forklarer hun.

Får beskyttelse

Kvinnen har anmeldt ektemannen for trusler, men saken er henlagt av politiet etter bevisets stilling.

Paret møtte hverandre første gang sommeren 2001. Samme høst ble hun med mannen til Pakistan, og 19. september giftet de seg.

Under oppholdet i Pakistan skal mannen ha sparket henne i ryggen, slik at hun falt framover og mistet to tenner.

Kvinnen reiste tilbake til Norge i oktober 2001, og søkte om familiegjenforening med ektemannen her i landet. Ektemannen kom etter på forsommeren 2002.

Møtte ikke

Ektemannen møtte ikke i skilsmissesaken i tinghuset, sjøl om han var lovlig stevnet hjemme i Pakistan.

I tingrettens premisser heter det at det er svært beklagelig at ektemannen verken har inngitt tilsvar til stevningen eller møtt i retten.

- I mangel av andre holdepunkter enn anmeldelsen og kvinnens forklaring, har retten, dog ikke uten tvil, kommet til at det er sannsynliggjort at ektemannen har truet henne på en måte som er egnet til å framkalle alvorlig frykt, slik at ekteskapsloven er brutt.

På den bakgrunn er det vilkår for å avsi dom for skilsmisse, konkluderer dommeren.