- Jeg skulle drept flere

Terroristlederen som kidnappet 16 vestlige turister i Jemen i julehelga ble i går stilt for retten: - Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke drepte flere av gislene, lo Abu Hassan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hassan og hans medhjelpere bortførte 16 turister i jula. Fire av gislene ble drept, og Hassan kan regne med en lang straff for kidnappingen. Men tanken på dødsstraff eller mange år bak murene så ikke ut til å uroe leder Hassan i går.

- Jeg gjorde alt i Guds navn, så jeg er ikke lei meg for noe. Jeg er veldig berømt nå, og lar alle få vite at jeg bare ga ordre om å drepe menn - ikke kvinner, ropte Hassan idet han ble dratt inn i rettssalen av et dusin sterkt bevæpnede vakter.

- Drep meg

Kidnappingen i julehelga var ifølge etterforskerne i saken ment som en direkte gjengjeldelse for den amerikansk-britiske bombingen av Irak.

- Hvis dere vil ta meg med ut og drepe meg, er det bare å sette i gang. Jeg bryr meg ikke. Jeg er klar for å dø for min tro, og kommer til å drepe enda flere mennesker hvis jeg får leve videre, ropte Abu Hassan til vaktene som passet på ham i går.

Fortalte vitser

Da rettssaken startet, ristet Abu Hassan på hodet:

- Hvorfor gidder dere dette?

Og da navnene på de drepte gislene ble lest opp, orket ikke Hassan å høre på. I stedet fortalte han vitser og proklamerte sin sak:

- Det er jeg som er lederen. Det er jeg som ga ordre om å kidnappingene og bombinga. Jeg tar på meg ansvaret for den Islamske Armé av Aden som jeg har opprettet, fortalte lederen.

Abu Hassan og hans menn har alle blitt opplært av verdens kanskje mest ettersøkte mann - Osama bin Laden, avslørte nyhetsmagasinet Time tidligere i år.

<B>VAKKER, MEN UTRYGG:</B> En rekke turister har blitt kidnappet i Jemen de siste årene.