- Jeg skulle få 60 000 kr for å føde mammas barn

Dattera (25) til den overgrepstiltalte kvinnen (46) hevder hun reiste rett til Alvdal etter hun mottok tilbudet.

FORKLARTE SEG: Den 25 år gamle kvinnen som er datter til den hovedtiltalte kvinnen, vitnet i dag i Nord-Østerdal tingrett. Hun fortalte om en oppvekst preget av vold og rus. Moren skal til stadighet ha kommet med seksuelle tilnærelser, hevdet 25-åringen i retten i dag. Her med sin bistandsadvokat, Anne Kristine Bohinen. Foto: Marie Melgård
FORKLARTE SEG: Den 25 år gamle kvinnen som er datter til den hovedtiltalte kvinnen, vitnet i dag i Nord-Østerdal tingrett. Hun fortalte om en oppvekst preget av vold og rus. Moren skal til stadighet ha kommet med seksuelle tilnærelser, hevdet 25-åringen i retten i dag. Her med sin bistandsadvokat, Anne Kristine Bohinen. Foto: Marie MelgårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet):  Det var stor spenning knyttet til at eldstedattera (25) til den hovedtiltalte mora (46) skulle vitne i Nord-Østerdal tingrett i dag.

Kvinnen har anmeldt mora for overgrep og frihetsberøvelse to ganger, senest i november/desember 2010. Den første anmeldelsen leverte hun til politiet i Gjerdrum i 2003. Den ble henlagt et år senere.

Dattera (25) hevdet i retten i dag at hennes egen mor tilbød henne penger for å føde hennes barn.

- Mamma ringte meg og lurte på om jeg ville være surrogatmor. Vi snakka om det. Mamma ønsker seg mange barn, men kan ikke få flere. Hun sa at jeg skulle få 60 000 for det: 30 000 på forskudd og 30 000 etterpå, hevdet 25-åringen.

Dattera reiste opp til Alvdal til sin mor og spurte om hun mente det seriøst. Da fortalte mora at det var stefarens ide, forklarte 25-åringen.

Årsaken skulle være at moren ville ha flere barn, men kunne ikke få dem selv.

- Jeg synes det var rart at hun spurte meg, for jeg er jo dattera hennes, forklarte dattera.

Etter at stefaren flyttet fra mora, skal hun ha tatt kontakt med datteren. Mora fortalte da 25-åringen at hun hadde funnet en video av at stefaren forgriper seg seksuelt på ett av hennes barn, sa dattera i retten i dag.

Dattera hevdet i retten at hun oppfordret mora til å gå til politiet. Hun fortalte da at stefaren hadde sendt to bilder til barnevernet, for å ta hevn på henne. Mora valgte derfor ikke gå til politet i påvente av hva barnevernet ville gjøre, sa 25-åringen.

I går forklarte den hovedtiltalte moras eldste sønn (25) seg i retten. Han sier i dagens papirutgaven av Dagbladet at mora ikke er pedofil.

Dagbladet følger vitneforklaringene i tingretten.