«Jeg skulle gjerne likt å hjelpe, men du vet, vi har alle travle liv...»

Obama manipulert i våpenvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): President Barack Obama spiller hovedrollen i en parodi i en ny kampanje for Amnesty International.

Menneskerettighetsorganisasjonen har nemlig klippet sammen deler av Obamas mange taler i en humoristisk, men alvorlig sammenheng.

Målet med kampanjen er å sett fokus på regulering av den internasjonale våpenhandelen, i et forsøk på å redde hundretusener av liv.

- Vi har alle travle liv I Kampanjevideoen setter Obama fokus på bedrifter som selger våpen til undertrykkende ledere rundt om i verden, som i sin tur bruker våpnene mot sivile - eller for å bevæpne barnesoldater i Nord-Afrika og Midtøsten.

I videoen «krever» presidenten strengere regulering og granskning av overføring av våpen verden over, og gir «løfter» om å signere en tøff internasjonal våpenhandelsavtale som skal hindre morderiske regimer i å kjøpe stridsvogner og våpen.

«Mange steder i verden møter uskyldige sivile brutal vold fra myndighetene. Jeg skulle gjerne likt å hjelpe, men du vet, vi har alle travle liv..»

Slik begynner den tilklippede talen til Obama i kampanjevideoen.

Taler for strengere våpenavtaler Deretter fortsetter flere klipp fra presidentens tidligere taler, hvor han snakker om hvordan uskyldige lider for uregulerte våpenavtaler.

Til slutt kommer påskriften «Denne talen har ikke skjedd ennå.»

Vil ha fokus Kampanjevideoen kommer bare dager før verdenslederne skal møtes i FN for å diskutere en ny våpenavtale, Arms Trade Treaty (ATT), 18. til 28. mars i New York.

Ifølge Yahoo News er Cassetteboy berømte for å klippe sammen film- og tv-materiale til å bli humoristiske videoer.

Med dette samarbeidet håper nå Amnesty International å rette mer oppmerksomhet mot sitt arbeid for strengere våpenlover.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer