- Jeg skulle sprenge flyet

Skobomberen Richard Reid erklærte seg smilende skyldig i tiltalen mot ham i Boston i dag. Men han nekter å godta det amerikanske rettsvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Richard Reid ble verdenskjendis etter å ha forsøkt å tenne på sprengstoff gjemt i skoene sine på et fly på vei fra Paris til Miami i desember i fjor. Som selverklært tilhenger av Osama bin Laden og al Qaida ville han utføre et terrorangrep mot USA.

- Forsøkte du med vitende og vilje å sprenge flyet du satt på, og dermed drepe passasjerene og deg selv? ville den føderale dommeren William Young vite.

- Ja, svarte Reid med et smil.

- Ja, jeg gikk på flyet med en bombe. Ja, jeg prøvde å tenne på bomben. Ja, jeg prøvde å skade flyet, sa han leende til retten, ifølge Ananova.

Reid sa videre at han var skyldig etter tiltalen, men at han ikke akspeterte å bli dømt av det amerikanske rettsvesenet.

Han er blant annet tiltalt for drapsforsøk på 197 passasjerer og ansatte om bord på American Airlines-flyet, forsøk på å bruke et masseødeleggelsesvåpen, plassering av eksplosiver ombord et fly, og for å ha sloss med flypersonalet.

Aktoratet legger ventelig ned påstand om fengsel fra 60 år til livstid.

  • Dom i saken faller etter planen 8. januar.
SKYLDIG: Richard Reid smilte mens han erklærteseg skyldig.
BOMBESKO: I disse skoene hadde Reid gjemt bombe som skulle sprenge flyet.