- Jeg skyter deg!

- Jeg skyter deg, ropte et medlem av ransligaen, og rettet et skarpladd våpen mot den ansatte i Postens brevsenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette var fjerde gangen den ansatte, som satt sentralt i Postens brevsenter under ranet for fire uker siden, var offer for et væpnet ran.

Hadde nøkkelen

Han hadde nøkkel til pengeskap i 4. etasje som ranerne ville tømme, og fikk oppleve ranernes brutalitet på kroppen.

- Jeg fryktet det verste, skal han ha forklart til kolleger i ettertid.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal en av de bevæpnete ranerne ha smelt til mannen i ansiktet, fordi han angivelig ikke reagerte raskt nok på ranernes kommando. I nærheten ble tykke glassruter knust av ligamedlemmer.

Truet

Den ansatte skal ha låst opp for ranerne under direkte trusler om å bli likvidert.

Han mistet brillene under voldsovergrepene han ble utsatt for av en av ranerne. Dette kan ha vært gjort helt bevisst fra den profesjonelle ligaen fordi det ville svekke mannens muligheter til å gjøre vitneobservasjoner, etter det Dagbladet får opplyst på informert hold.

Blodig alvor

Flere postansatte, som var på vakt, ble tidlig oppmerksom på at ransligaen var på vei inn i bygningen. Ligaens bestemte opptreden førte til at flere postansatte misoppfattet situasjonen. De trodde det var et regissert opplegg fra sikkerhetsavdelingen i Posten.

- Jeg trodde det var en øvelse, har en forklart til etterforskerne.

Etter hvert gikk det imidlertid opp for de ansatte at dette var blodig alvor. Ranerne begynte å true med å skyte, om de ansatte ikke etterkom deres kommandorop.

DNA-tester

Oslo-politiet har arrestert en 24 år gammel mann for medvirkning til ranet. 24-åringen, som er av kosovoalbansk opprinnelse, nekter enhver befatning med saken. Etterforskerne mener å kunne knytte ham til en av ransbilene.

Etter det Dagbladet kjenner til, har politiets teknikere tatt minst et 50-tall DNA-prøver fra steder som er knyttet til ransligaen, ble annet i Chevrolet Tahoen som ligaen brukte fram til brevsenteret.

24-åringen har avgitt DNA-prøve frivillig. Mannens DNA skal sammenliknes med prøver fra bilen.

BRUTALT: De bevæpnete ranerne løsnet skudd mot politiet under postranet, men ingen ble fysisk skadd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer