- Jeg slåss mot IS når som helst

Norsk-kurdiske Hosheng (24) kjempet mot ekstremistene i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Familien måtte flykte fra Saddams kjemiske bomber i Irak i 1988. I sommer dro 24 år gamle Hosheng fra Oslo tilbake til landet for å kjempe mot de brutale IS-krigerne.

- Det er enten deg eller dem. Du må jo forsvare deg, sier Hosheng Kerkuki til Dagbladet om hva han tenkte da han løsnet sitt første skudd mot en IS-posisjon utenfor Kirkuk i Irak i september.

Hosheng Kerkuki kom til Norge da han var en måned gammel. - Faren min hadde et sveiseverksted. Så ble vi drevet ut av byen vår - Kirkuk - av Ba'athpartiet, Saddams parti. Og da rømte faren min og hele familien til fjellene og ble geriljasoldater. Der var vi  helt til 1988 da vi ble bombet med kjemiske bomber. Deretter rømte vi til Iran og så  videre til Tyrkia der jeg ble født. I 1990 kom jeg til Norge som flyktning, forteller 24-åringen.

Minnestund Dagbladet møter Kerkuki i lokalene til den kurdiske kulturforeningen i Oslo. Minneprotokollen over norsk-kurderen Erol Can ligger fremdeles framme. På veggen henger et bilde av 28-åringen som ble den første nordmannen som ble drept i kamper terroristene i Den islamske Staten (IS, tidligere ISIL). Hosheng var der på minnestunden. - Alle som dør for å forsvare landet sitt blir sett på som martyrer. Akkurat som de norske soldatene som døde i Afghanistan. De blir hedret. For alle er det en stor ære å forsvare landet sitt - og i ytterste konsekvens dø for landet sitt, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer