Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
- JEG SLITER: Eirik Jensen avslørte tirsdag 16. juli at han har anmeldt flere personer som har jobbet med saken mot ham. Samtidig åpner han opp om hvordan tiden i fengsel har vært. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg sliter skikkelig

Eirik Jensen har anmeldt politiets spesialenhet, og beskriver utviklinga som et angrep på systemet. Samtidig forteller han om svært tunge dager i varetekt.

SISTE: Eirik Jensen varetektsfengsles i åtte uker. Det melder NTB.

Torsdag stilte den 62 år gamle eks-politimannen til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Der ble han framstilt for fengsling i åtte nye uker.

Jensen har sittet varetektsfengslet etter at han 19. juni ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til innførsel av hasj og grov korrupsjon i Borgarting lagmannsrett.

Søvnløs i fengselet

I etterkant av torsdagens fengslingsmøte fortalte Eirik Jensen om hvordan tida har vært etter at han ble fengslet. På spørsmål fra Dagbladet om hvordan det er å sitte i varetekt, svarte Jensen følgende:

- Jeg sliter skikkelig. Jeg sover ikke, bare to timer i døgnet, og slik har det vært siden jeg kom inn. Sovetablettene virker ikke, og det er en tilværelse ingen kan forestille seg. Men jeg står ikke her og sutrer over det, sa Jensen.

Narko- og korrupsjonsdømte Jensen kom torsdag med nyheten om at han har anmeldt Spesialenheten i forbindelse med sin egen sak. Dette for grov uforstand i tjenesten.

EIRIK JENSEN: I fengslingsmøtet sier Eirik Jensen at han har anmeldt flere personer hos Spesialenheten og andre sentrale tjenestemenn for grov uforstand i tjenesten. Video: Øystein Sæthre Vis mer

15 punkter

Blant de Jensen sier han har anmeldt, er leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge, Liv Øyen, og assisterende sjef Guro Glærum Kleppe, som også var aktor i saken mot Jensen.

- Jeg har oppsummert 15 anklagepunkter. Disse vil jeg ikke kommentere nå, de går til Riksadvokaten, sa Jensen, og utdypet:

- Jeg kan ikke sitte med andre folk på bordet som har vært med i etterforskingen mot meg. Jeg ønsker en gransking av de som har ført prosessen mot meg, for jeg har ingen mulighet til å påvise eller bevise det jeg sier med mindre andre folk hører på mine forklaringer og leser dokumentene. Vi har fått en dom som ingen forstår.

Representanter fra Spesialenheten som var til stede i fengslingsmøtet, virket ikke å være kjent med anmeldelsene. Det til tross for at Jensen altså hevder dokumentene er levert inn til Riksadvokaten.

- Det er første gang vi hører om dette i dag. Han står fritt til å anmelde hvem han vil, utover det har jeg ingen kommentar, sa Jens Olav Sæther fra Spesialenheten etter fengslingsmøtet.

PÅGREPET: Eirik Jensen er ført inn på bakrommet, hvor han ble pågrepet av Spesialenheten. Foto: Trym Mogen Vis mer

Tror på frifinnelse

Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, har ikke lest anmeldelsen selv. Han er imidlertid klar på at det fremdeles kan ende med en frifinnelse for hans klient.

- Jeg kommer til å skrive en anke som baserer seg på feil fra Spesialenhetens side. Jensen kan fortsatt frifinnes i Høyesterett, han sier han ikke er skyldig og er ikke rettskraftig dømt, påpekte Elden.

Advokaten kom også med tall fra en meningsmåling gjennomført av Opinion for kort tid siden. Der kom det ifølge Elden fram at to av tre mener det ikke vil støte deres rettsfølelse om Jensen er på frifot.

SKAL ANKE: Eirik Jensens forsvarer, John Christian Elden, mener det er blitt begått flere saksbehandlingsfeil i Jensen-saken. Han mener Høyesterett kan frifinne hans klient. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet TV Vis mer

Påtalemyndigheten vil holde Eirik Jensen fengslet fordi allmennheten vil bli støtt om han er fri. Forsvareren mener en meningsmåling beviser det motsatte.

- Av dem som ble spurt, mente en firedel at det var støtende at Jensen er på frifot, forklarte Elden i retten, men sa samtidig at tallet blir annerledes om man tar bort de som ikke har noen mening om saken.

- Da mener fortsatt to tredeler av de spurte at det ikke vil støte deres rettsfølelse om han er på frifot, sa Elden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!